Đoković se više ne poredi sa jednim, već 19 tenisera – i vodi

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 14:53

Đoković se više ne poredi sa jednim, već 19 tenisera – i vodi

Srpski teniser Novak Đoković na ovosezonski Vimbldon dolazi kao glavni favorit i već sedmostruki prvak.

Više titula u Londonu ima samo Rodžer Federer (8), ali iz trenutne garniture tenisera niko ne može da mu priđe ni blizu.

O tome svedoči podatak o broju pobeda na Vimbdlonu, gde se Đoković ne poredi sa pojedinačnim protivnikom nego sa svim ostalim teniserima iz Top 20.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da Đoković ima više pobeda na Vimbldonu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego preostalih 19 igrača zajedno. Srpski teniser na svom kontu ima 86 trijumfa, dok pomenuta grupa zaostaje za jednom.

Jasno je da će biti teško da taj uspeh ostane na snazi i posle ovogodišnjeg Vimbldona, ali je i u slučaju da se to ne desi impresivan.

Đoković će imati priliku da popravi svoj rezultat na turniru koji se igra od 3. do 16. jula. Pre toga će nastupiti na egzibizionom turniru "Đorđo Armani teniski klasik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.