Đoković razbio Berdiha za polufinale AO

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2011, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković razbio Berdiha za polufinale AO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Čeha Tomaša Berdiha 3:0 u setovima 6:1, 7:6(5), 6:1 i u polufinalu Australijen opena očekuje ga bitka sa Rodžerom Federerom.

Treći teniser sveta će u borbi za finale igrati protiv Švajcarca Rodžera Federera, koji je takođe u tri seta (6:1, 6:3, 6:3) pobedio zemljaka Stanislasa Vavrinku.

Đoković je fantastično ušaa u meč sa Berdihom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (šesti nosioc), za kojeg se, sudeći po današnjoj igri, sjajno taktički pripremio. Posle uvodna dva seta koja su teniseri dobili na svoje servise, Đoković je već u četvrtom gemu napravio "brejk" i poveo sa 3:1. Miksovao je Novak udarce protiv, tada potpuno nadigranog na terenu Čeha.

Uz odlične riterne i "blokom" ublažene servise Berdiha, Srbin je uspeo da napravi još jedan "brejk" i povede sa ubedljivih 5:1. Uz miks udarce, česte slajs udarce, kombinove sa dubokim forhendima, Đoković je potpuno kontrolisao duel dok je Berdih bio samo nemi posmatrač. Prvi set završen je trijumfom Đokovića od 6:1.

U drugom setu Đoković propušta da na startu odmah oduzme servis Berdihu, posle čega se desila jedna čudna situacija. Đoković je počeo da se žali na povredu (verovatno problemi sa sočivima). Berdih je odmah primetio slabost kod srpskog tenisera i krenuo agresivnije da napada. To mu se isplatilo u četvrtom gemu kada je prvi put oduzeo servis Đokoviću i potom lako došao do prednosti od 4:1.

Međutim, kada je kratka kriza prošla, Novak kao da se ponovo "probudio", počeo je pogađa uglove i linije i ponovo polako preuzima inicijativu. Posle najboljeg poena na meču i fantasičnog loba kod rezultata 40:40 (4:2 za Čeha), Đoković snažnim forhendom vraća "brejk" i potom ga potvrduje u narednom gemu za 4:4. Do kraja seta su oba tenisera bila sigurna na svoje servise pa se otišlo u taj-brejk. U tom delu igre Novak je brzo poveo sa 5:2. Čeh je uspeo da se izvuče, izjednači na 5:5, ali je Đoković sa dva vezana poena rešio taj deo igre u svoju korist sa 7:5.

U trećem setu Novak je praktično potvrdio u kakvoj formi se nalazi i sa koliko samopouzdanja igra. Sa dva brejka potpuno je "razbio" Berdiha i impresivno okončao duel sa šestim nosiocem za dva i po sata igre.

Đoković je prošle godine u Melburnu stigao do 1/4 finala i sada je otišao korak dalje gde ga čeka najbolji teniser svih vremena. Đoković i Federer su do sada igrali 19 puta, a u 13 mečeva slavio je šesnaestostruki osvajač grend slem turnira. Međutim, Novak je pobedio Rodžera 2008. godine u Melburnu gde je i osvojio svoju, za sada, jedinu GS titulu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Federer

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AO: Impresivni Novak u polufinalu!

Izvor: Mondo, 25.Jan.2011

Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan Opena gde će se sastati sa Rodžerom Federerom! Tomaš Berdih je bio opasan samo u drugom setu četvrtfinala - 6:1, 7:6, 6:1!

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.