Đoković protiv Kverija juri dva seta zaostatka

Izvor: RTS, 04.Jul.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković protiv Kverija juri dva seta zaostatka

Najbolji teniser sveta Novak Đoković gubi sa 2:0 u setovima protiv Amerikanca Sema Kverija u trećem kolu Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, a šansu da napravi preokret i izbegne ranu eliminaciju imaće od 13.00 časova, jer je meč u petak prekinut zbog kiše. Prenos meča možete pratiti na našem Prvom programu.

Znalo se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Kveri nije bezopasan igrač, ali je ipak malo ko mogao da pretpostavi da bi mogao da povede sa 2:0 protiv Đokovića.
Prvi set Amerikanac je dobio u taj brejku sa 8:6, a u drugom je prvom igraču sveta prepustio samo jedan gem.
Za sada nije poznato da li je Novak imao zdravstvenih ili nekih drugih problema, ali ono što je moglo da se vidi nije izgledalo dobro. Od starta mu nije funkcionisao ritern, što mu je gotovo zaštitni znak, pa je u prvom setu u šest servis gemova Kverija osvojio samo tri poena, što mu severovatno nikada nije desilo.
Uprkos tome, uspeo je da stigne do taj brejka, nakon što je u 11. gemu spasio četiri brejk lopte, od čega tri vezane.
U taj brejku je spasio dve set lopte, ali je Kveri treću realizovao i zasluženo je dobio uvodni set.
Kada je u drugom setu svoj prvi servis gem osvojio bez izgubljenog poena, a u narednom stigao do svoje prve brejk lopte, činilo se da Đoković konačno počinje da liči na sebe,
ali se ispostavilo da je nakon toga potpuno prestao da igra.

Do kraja seta gotovo da je statirao na terenu i Kveri je stigao nadomak senzacionalne pobede.
Po završetku drugog seta počela je da pada kiša i organizatori su saopštili da se meč prekida, što bez sumnje mnogo više odgovara Đokoviću.
Nadajmo se da će danas na teren izaći Novak kakvog poznajemo i ako tako bude preokret neće biti nemoguća misija.
Zanimljivo je da je Đoković u identičnoj situaciji bio i prošle godine u ovo vreme, kada je u četvrtom kolu Vimbldona gubio od Kevina Andersona sa 2:0. Meč je takođe bio prekinut, a u nastavku je Novak uspeo da dobije tri seta i kasnije da trijumfuje.
Ovo je 10. međusobni duel Đokovića i Kverija, a srpski teniser vodi 8:1.
Ukupni nagradni fond Vimbldona iznosi 28 miliona funti.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đoković: Moram da se opustim i razmišljam o nečemu drugom

Izvor: RTS, 04.Jul.2016

Novak Đoković je izgubio od Sema Kverija na Vimbldonu, što neki mediji u Engleskoj čak porede sa porazom svog nacionalnog tima od Islanda na Evropskom prvenstvu. Najbolji teniser sveta nije bio previše radostan posle meča (kako bi i bio), ali nije delovao ni prenaglašeno razočarano. Ono...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.