Đoković protiv Čunga na startu Rodžers kupa

Izvor: RTS, 04.Avg.2018, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković protiv Čunga na startu Rodžers kupa

Najbolji srspki teniser Novak Đoković igraće protiv Hjeon Čunga iz Južne Koreje na startu Mastersa u Torontu.
Posle tronedeljne pauze, šampion Vimbldona startovaće letnju severnoameričku turneju u najvećem gradu u Kanadi.

Đoković je postavljen za 9. nosioca šestog Mastersa u sezoni, a u susretu prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kola rival će mu biti Hjeon Čung iz Južne Koreje, 23. igrač sveta.
Potencijalni protivnici našeg tenisetra u drugom kolu su ili Piter Polanski iz Kanade ili Australijanac Metju Ebden. U četvrtfinalu Đoković može da se sastane sa Nemcem Aleksanderom Zverevim. Duel protiv Rafaela Nadala moguć je tek u finalu.
Biće ovo Novakovo 11. učešće na Rodžers kupu. Do sada je četiri puta osvajao ovaj turnir, prvi put 2007. godine, a zatim 2011, 2012. i 2016.
"Imam divne uspomene iz Toronta, kako sa terena, tako i van njega. Organizatori turnira brinu o nama igračima na najlepši mogući način, a teniska publika ovde je izuzetno strastvena. Posle neverovatnog Vimbldona motivisan sam da na najvišem nivou odigram sezonu na betonu. Unapred se radujem svim turnirima koji me očekuju", rekao je Novak.
Turnir u Torontu biće održan od 6. do 12. avgusta.
Očekuje se da će Novak Đoković na terene Toronta izaći već u ponedeljak, prvog dana turnira, u konkurenciji parova gde će sa Kevinom Andersonom odmeriti snage u duelu sa tandemom Felks Ager-Aliasim i Denis Šapovalov.
U pojedinačnoj konkurenciji Đoković će meč sa Hjeonom Čungom igrati u utorak uveče.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak dobio protivnika na startu Toronta

Izvor: Sportske.net, 04.Avg.2018

Teniser koji je izbacio Novaka na Australijan openu je njegov protivnik u prvom kolu Mastersa...Šesti Masters u sezoni počinje u ponedeljak, a najbolji srpski teniser koji je u sjajnoj formi, Novak Đoković, dobio je protivnika u prvom kolu...Novak je postavljen za 9. nosioca u Torontu, a protivnik...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.