Đoković preko trnja do finala!

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković preko trnja do finala!

Novak Đoković posle mnogo muka plasirao se u finale Masters turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedio Aleksandra Dolgopolova sa 4:6, 7:6 (7-5), 6:2.

Novak će se za jedinu Masters titulu koja mu nedostaje boriti sa boljim iz meča Federer - Mari. Biće to deseto uzastopno Masters finale za Novaka, a igraće za 25. titulu iz te kategorije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Baš kao i u meču u Majamiju sa Ukrajincem, Novak je bio na ivici poraza, pošto je u taj brejku drugog seta gubio sa 5:4, uz dva servisa za rivala. Međutim, uspeo je da veže tri poena kada je bilo najpotrebnije, a u trećem setu imao je mnogo lakši posao.

Baš kao i u nekoliko mečeva u prethodne dve nedelje, Novak je igrao znatno ispod svog nivoa. Primera radi, prvi viner bekhendom zabeležio je tek u završnici trećeg seta, bio je vrlo nervozan i pasivan, a sredinom drugog seta tražio je i medicinski tajm aut. Napravio je bolnu grimasu prilikom servisa, a lekaru je rekao da ga je zabolelo kada servira. Popio je tabletu i izgleda da mu to nije pravilo probleme do kraja meča.

Novak je duel završio sa 14 vinera i 40 grešaka, dok je Dolgopolov upisao 36 direktnih poena i 55 neiznuđenih grešaka.

Prva dva gema teniseri su lako dobili na svoj servis, ali je potom Novak odigrao vrlo loš gem. Dupla greška, neiznuđena greška, a pri rezultatu 30:30 promašio je ne naročito težak volej. Dolgopolov je napao forhendom u narednom poenu i zaradio brejk – 2:1.

Đoković nije bio u ritmu, u prva dva gema na servis rivala nije uzeo ni poen, ali je u šestom gemu vratio brejk, uz veliku pomoć rivala, koji je od rezultata 30:30 vezao dve duple greške – 3:3.

Ni to nije trglo Novaka, brzo je zaostao 0:30, uspeo je da osvoji naredna dva poena, ali je potom poslao predugu loptu bekhendom. Usledio je drop šot Dolgopolova i novi brejk za 4:3.

Ukrajinac nije blistao, ali je Đoković igrao vrlo loše – u sledećem gemu je na 15:30 opet ritern posle drugog servisa poslao u aut, a potom je još dve lopte poslao u mrežu i Dolgopolov je poveo sa 5:3.

Novak je smanjio na 5:4, ali je Ukrajinac odigrao vrlo dobar gem i asom je završio prvi set. Đoković je u prvom setu imao 5 vinera i 13 neiznuđenih grešaka.

Novak nije dobro počeo ni drugi set – Dolgo je imao dve brejk lopte, posle duple greške i promašenog zicera Đokovića, ali se srpski teniser ipak izvukao i poveo sa 1:0.

Imao je Novak polušansu pri vođstvu 2:1, ali je olako izgubio dva poena na rezultatu 30:30. U petom gemu, u prvom poenu posle servis-vinera Novak se uhvatio za stomak i napravio bolnu grimasu, posle čega je tražio od sudije da pozove lekara na sledećoj pauzi.

Osvojio je Đoković taj gem, a onda je rekao lekaru da ga stomak boli kada servira – dobio je tablete i vratio se na teren.


Izjednačio je Dolgopolov na 3:3, činilo se da će i Novak lako dobiti sledeći gem, ali je na 40:15 napravio duplu i vratio rivala u gem. Došao je Ukrajinac do brejk lopte, ali je Novak tada iznudio njegovu grešku forhendom, da bi potom poveo sa 4:3.

U osmom gemu Đoković je napokon spojio nekoliko riterna, a Dolgopolov je napravio tri greške u nizu za 0:40. Novak je već prvu brejk loptu realizovao i došao u situaciju da servira za set – 5:3.

Međutim, to nije bilo dovoljno, pošto Dolgopolov uzvraća istom merom – dupla greška i loš izbor strane kod jednog poena koštali su Đokovića, koji je pretrpeo brejk bez izgubljenog poena. Bio je Novak vidno nervozan i psovao je dok je odlazio ka stolici (5:4).

Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa je taj brejk odlučivao pobednika drugog seta. Dolgopolov je počeo mnogo bolje i poveo je sa 3:0, ali to je bio tek početak drame.

Novak je došao do 3:3, a zatim je ritern na drugi servis izbacio daleko u aut. Osvojio je naredni poen, ali je Dolgopolov snažnom bekhend paralelom poveo sa 5:4 i imao dva servisa.

Izabarao je nerezonsko rešenje u narednom poenu i promašio drop šot, a zatim se jedan od najdužih poena na meču završio greškom Ukrajinca i Đoković je došao do set lopte. Ponovo se igrao dug poen, a onda je Novak preuzeo inicijativu, smestio forhend sa mnogo spina na liniju i osvojio je set – 7:6, 7-5 u taj brejku.

U prvom gemu trećeg seta Novak je došao do brejk lopte, ali tada je Dolgopolov vezao tri poena i izvukao se. Ono što nije tada, Đoković je učinio u trećem gemu – Ukrajinac je počeo malo više da greši, Novakove lopte bile su za nijansu dublje i brejk je napravljen, 2:1.

Dolgopolov je potom tražio medicinski tajm aut zbog problema sa žuljevima. a po povratku na teren Đoković se suočio sa dve brejk lopte i obe je spasao u dugim poenima, da bi uz nešto bolji servis stigao do 3:1.

Ukrajinac se sve slabije kretao, greške su bile učestalije, pa je Novak napravio novi brejk i poveo sa 4:1.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.