Izvor: RTS, 15.Avg.2022, 16:23

Đoković predvodi Dejvis kup tim Srbije u Valensiji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković predvodiće Dejvis kup reprezentaciju na mečevima grupne faze narednog meseca u Valensiji.
Selektor Viktor Troicki saopštio je spisak igrača na koje računa, a sem Đokovića, tu su Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, uz mogućnost da do početka takmičenja napravi tri izmene.

Srbija će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u B grupi, od 14. do 18. septembra, igrati protiv domaćina Španije, Kanade i Južne Koreje.
Raspored mečeva i satnica u Valensiji za tim Srbije izgleda ovako: prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sa Kanadom 17. septembra 2022.
"Prošlo je četiri godine od kako smo poslednji put igrali Dejvis kup u septembru. Od tada izmenila su se brojna pravila vezano da datume i sistem takmičenja, ali sam duh Dejvis kupa ostao je isti. Ništa ne može da se poredi sa Dejvis kupom, sa tom energijom i zajedništvom koji on donosi u ovaj naš individualni sport. Nama je uvek ekipno takmičenje bilo na mestu broj 1 i naše ambicije su uvek najveće i ne menjaju se nikada", rekao je Troicki.
Svi mečevi počinju od 16 časova po srednjoevropskom vremenu, igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom.
Dva najbolja tima u svakoj od četiri grupe obezbediće nokaut fazu, koja je na programu od 21. do 27. novembra u Malagi. 
Iz španskog tabora stiže vest da Rafael Nadal neće igrati za nacinalni tim u Dejvis kupu na domaćem terenu. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Viktor Troicki

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dejvis kup: Đoković predvodi reprezentaciju sledećeg meseca u Valensiji

Izvor: Radio 021, 15.Avg.2022

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković predvodiće Dejvis kup reprezentaciju na mečevima grupne faze narednog meseca u Valensiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.