Đoković pred Vimbldon: „I dalje sam gladan grend slem trofeja“

Izvor: Piplmetar.rs, 02.Jul.2023, 16:30

Đoković pred Vimbldon: „I dalje sam gladan grend slem trofeja“

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je i dalje „gladan“ uspeha i grend slem trofeja i da mu ne treba posebna motivacija uoči predstojećeg Vimbldona, na kome će braniti titulu.
Đoković će takmičenje na trećem grend slem turniru u Londonu početi u ponedeljak od 14.30 sati protiv Argentinca Pedra Kaćina, 67. tenisera sveta.

Srpski teniser ima 23 grend slem titule. Novinari u Londonu pitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << su ga da li je sada opušteniji, jer je rekorder u muškoj konkurenciji, pošto ima jedan grend slem više od Španca Rafaela Nadala.
Ne osećam se opuštenije. I dalje sam gladan uspeha, za više grend slem trofeja, više ostvarenja u tenisu. Sve dok ima toga, znam da ću moći da se takmičim na najvišem nivou. Ako to prođe, pretpostavljam da ću se suočiti sa verovatno drugačijim uslovima i imaću drugačiji pristup„, rekao je Đoković, preneli su britanski mediji.
Đoković će u Londonu igrati za petu uzastopnu titulu, ukupno osmi trofej na Vimbldonu, čime bi izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.
Srpski teniser je rekao da je i dalje motivisan i da je nekoliko dana posle osvajanja Rolan Garosa već razmišljao o pripremama za travu.

Teniska sezona je takva da ti ne daje mnogo vremena da se osvrneš na urađeno i da uživaš. Naravno, uživao sam sa porodicom, ali ne dugo. Mnogi su mi čestitali, podsećali na istorijske uspehe, što je lepo, laskavo, ali u isto vreme sam razmišljao o Vimbldonu, koji je naredni slem, šta je naredni zadatak„, dodao je on.
Upitan je i o mladoj generaciji dobrih tenisera, među kojima je i Španac Karlos Alkaraz, prvi na ATP listi.
Uvek dođe neko novi, tako je uvek bilo i biće. Meni ne treba Karlos ili neko drugi da pronađem dodatnu motivaciju kada igram na slemovima, pošto znam da moram da pobedim sedam mečeva da bih osvojio titulu. Tako da, ko god da je preko puta mreže, to meni nije bitno. Moram da uradim ono što moram„, rekao je 36-godišnji teniser.
Najveći deo moje pažnje je usmeren na moje telo i moj um, moju igru, pokušavajući da je uvedem u optimalno stanje u kome dajem sve od sebe u svakom meču. Karlos Alkaras je veoma fin momak i zreo je za jednog 20-godišnjaka. Već ima mnogo priznanja, piše istoriju tako mlad. Mislim da je on sjajan za tenis, kao igrač koji donosi mnogo inteziteta i energije na teren, a takođe je veoma skroman i van terena je dobra ličnost“, dodao je.
Đoković je istakao Alkarazovog trenera, bivšeg prvog igrača sveta Huana Karlosa Ferera.
Za nekoga njegovih godina, impresivan je u svemu što radi. Njegov tim, tu je Huan Karlos Ferero, bivši prvi igrač sveta, koji može da ga vodi i podučava. Vrlo dobro funkcionišu kao tim„, naveo je Đoković.
Alkaraz će u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Francuza Žeremija Šardija.




Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.