Đoković posle pet setova izgubio od Conge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2010, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković posle pet setova izgubio od Conge

BEOGRAD - Srpski teniser Novak Đoković završio je danas takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je izgubio od 10. nosioca Žo-Vilfreda Conge sa 2:3 (6:7 (8), 7:6 (5), 6:1, 3:6, 1:6) u četvrtfinalu prvog grend slema sezone.

Conga, koji se Đokoviću revanširao za poraz u finalu grend slema u Melburnu 2008. godine, u polufinalu turnira igraće sa najboljim teniserom sveta, Rodžerom Federerom iz Švajcarske.

Federer je ranije danas eliminisao šestog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nosioca Nikolaja Davidenka iz Rusije sa 3:1 (2:6, 6:3, 6:0, 7:5) i stigao do 23. uzastopnog polufinala na grend slem turnirima, koje je osvajao rekordnih 15. puta.

Švajcarac je, takođe, obezbedio ostanak na prvom mestu svetske ATP rang liste na kome je Đoković mogao da ga pretekne da je osvojio titulu u Melburnu, a da je Federer izgubio od Davidenka.

Federer će tako na prvom mestu ATP liste provesti i 268. nedelju, čime će izjednačiti rezultat Džimija Konorsa. Više nedelja na čelu liste proveli su samo Ivan Lendl (270) i Pit Sampras (286).

Đoković: Nisam mogao bolje u četvrtom i petom setu

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je žao što zbog zdravstvenih problema nije pružio bolju igru u četvrtom i petom setu duela sa Žo-Vilfredom Congom, ali da to nije opravdanje za poraz u četvrtfinalu.

"Želim prvo da čestitam Congi na odličnom meču i zasluženoj pobedi. Žao mi je što nisam mogao da odigram bolje u poslednja dva seta. Ne želim da tražim izgovore, ali sam povraćao i imao dijareju pre meča. Užasno sam se osećao", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je kazao da ne zna šta je bio uzrok za loše zdravstveno stanje.

"Radio sam isto što i svaki drugi dan. Nisam jeo ništa neobično, kao što su rakovi ili slično, već testeninu. Možda je to u pitanju, zaista ne znam. I pre početka meča me je malo boleo stomak, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu", objasnio je.

Srpski teniser je dodao da zbog iscrpljenosti nije mogao dobro da se kreće u četvrtom i petom setu.

"To je bio glavni problem, a Conga je veoma dobro servirao i to je doprinelo da mu poraste samopouzdanje i da bude agresivniji", kazao je Đoković.

"Moja filozofija u poslednja dva seta je bila da ostanem na terenu i čekam da Conga, eventualno, počne da pravi greške. Sve u svemu, mislim da sam dobro odigrao ovaj turnir. Jedino mi je malo žao zbog načina na koji sam izgubio danas. Ipak, život ide dalje", zaključio je srpski teniser.

Đoković će, kada se u ponedeljak objavi nova lista, biti drugi ili treći na svetu. Sigurno će preteći Rafaela Nadala, ali bi mogao da ostane na trećem mestu ako trofej osvoji Britanac Endi Marej, koji bi u tom slučaju izbio na drugu poziciju.

Drugo mesto na ATP listi sigurno bi bilo Đokovićevo da ga Conga nije pobedio u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije posle velike borbe.

Borba u pet setova

Meč je trajao tri sata i 52 minuta, što se u finišu duela odrazilo na igru Đokovića.

Prva dva seta duela odlučena su u taj-brejku, iako je Đoković u oba imao brejk prednosti, ali u prvom nije uspeo da sačuva vođstvo.

Agresivniji Conga je prvi taj-brejk rešio u svoju korist sa 10:8, iako je Đoković u tom delu igre imao dve set lopte, a prethodno još jednu u devetom gemu u kome je neuspešno servirao za vođstvo od 1:0.

Drugi taj-brejk, ipak, pripao je Đokoviću (7:5), pa je posle dva seta bilo nerešeno 1:1.

Ohrabren osvojenim setom Đoković je u trećem delu igre pružio mnogo bolju igru, pa mu je Conga parirao samo do drugog gema, iako je već tada mogao da izgubi servis. Đoković je, ipak, osvojio narednih pet gemova i poveo sa 2:1 u setovima.

Preokret u četvrtom setu

Situacija se potpuno promenila u četvrtom setu u kome je Conga osvojio prvih pet gemova i rutinski sačuvao prednost za drugo izjednačenje u meču.

Četvrti set je bio i prvi u kome su se nazirali problemi Đokovića, dok je u petom bilo očigledno da treći teniser sveta nema snage za finiš.

Conga je to iskoristio i već u prvom gemu napravio brejk što je do kraja seta i meča učinio još dva puta za konačnu pobedu nad Đokovićem, šampionom Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine.

Poslednja dva nastupa u Melburnu Đoković je završio u četvrtfinalu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković izgubio od Conge

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jan.2010

BEOGRAD, 27. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković završio je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je izgubio od 10. nosioca Žo-Vilfreda Conge sa 2:3 (6:7 (8), 7:6 (5), 6:1, 3:6, 1:6) u četvrtfinalu prvog grend slema sezone. Conga, koji se Đokoviću revanširao...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.