Đoković počistio Monfisa, nada se srpskom finalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2011, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković počistio Monfisa, nada se srpskom finalu

MONTREAL -

Srbin Novak Đoković plasirao se u polufinale teniskog turnira masters serije u Montrealu pošto je rano jutros u četvrtfinalnom meču savladao Francuza Gaela Monfisa sa 2:0 u setovima - 6:2, 6:1.

Prvi teniser sveta pokazao je zašto je trenutno bez premca u "belom sportu". Ne samo da je ubedljivo trijumfovao, već je sedmoplasiranog sa ATP liste prosto počistio sa terena nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 73 minuta maestralne igre.

Đoković je u ovom meču demonstrirao tenis kakav se retko viđa, zbog čega je zaslužio prave ovacije na tribinama, a rival mu iskreno čestitao. Prosto se poigravao sa Monfisom, vraćao naizgled neuhvatljive lopte, a poene osvajao čudesnim udarcima sa svih delova terena.

Sedma pobeda nad Francuzom u isto toliko međusobnih okršaja ne da nije dolazila u pitanje, već se činilo da Monfis neće osvojiti više od dva gema koliko mu je pošlo za rukom u prvom setu. Francuski teniser razoružan je već u šestom gemu prvog seta, kada je Đoković napravio brejk za 4:2, da bi potom osvojio osam gemova zaredom i doveo rivala na ivicu pravog debakla.

Monfis je ipak uspeo da smanji na 5:1 u drugom setu i to je bilo sve od njegovog daljeg otpora, jer siloviti Đoković nije imao milosti za više, pa je u šampionskom stilu okončao neravnopravnu borbu za 51. pobedu u 2011. godini.

Srbin će u borbi za finale ukrstiti reket sa drugim Francuzom, Žoom-Vilfredom Congom, a to će biti repriza polufinala Vimbldona, gde je Đoković veličanstvenom pobedom preuzeo svetski tron od Španca Rafaela Nadala, kojeg je kasnije srušio u finalu.

Protiv veoma neugodnog Conge, trenutno 16. na ATP listi, Đoković ima negativan bilans, jer je u dosadašnjih osam duela slavio samo tri puta.

Na turniru u Montrealu, koji se igra za nagradni fond od 2,43 miliona dolara, drugi polufinalni par čine Srbin Janko Tipsarević i Amerikanac Mardi Fiš.

Đoković: Nadam se finalu protiv Tipsarevića

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković posle impresivne pobede u četvrtfinalu Mastersa u Montrealu protiv Francuza Gaela Monfisa (6:2, 6:1) izjavio je da bi bilo veoma zabavno da se u finalu sastane sa zemljakom i velikim prijateljem Jankom Tipsarevićem.

"Bilo bi to pravo uživanje, i za nas, i za Srbiju. Janko je jedan od mojih najboljih prijatelja i presrećan sam kad vidim kako dobro igra. Poslednje dve godine mučio se sa povredama, ali sada je konačno vratio samopouzdanje, ima igru da se suprostavi svakom i nadam se da će ovako da nastavi. Do tog finala nas očekuje još po jedan meč, ali nadam se da ćemo se sresti u finalu", rekao je Đoković.

Tipsarević, koji je pobedom protiv Čeha Tomaša Berdiha (6:4, 6:4) i plasmanom u polufinale ostvario najveći uspeh u karijeri i obezbedio da od ponedeljka bude u Top 20 na svetu večeras od 21 čas igra polufinale protiv Amerikanca Mardija Fiša, dok će se Đoković od 2 časa ujutro u reprizi polufinala Vimbldona sastati sa Francuzem Žoom Vilfredom Congom.

"Protiv Monfisa sam odigrao najbolji meč na turniru, držao sam ga pod pritiskom, jednostavno mu nisam dao da misli. Ali, protiv Conge moraću još bolje, kada mu krene servis može da pobedi bilo koga. Kao i na Vimbldonu ključ je ritern. Uveren sam da mogu do nove pobede", poručio je Đoković koji u 2011. godini ima skor 51:1, bez ijednog poraza na Masters turnirima.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.