Đoković pobedom zatvorio takmičenje u grupi

Izvor: Politika, 10.Nov.2013, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedom zatvorio takmičenje u grupi

LONDON – Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je večeras Francuza Rišara Gaskea sa 2:1 u setovima - 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, u trećem, poslednjem kolu B grupe završnog mastersa sezone u Londonu.

Đoković je ranije obezbedio plasman u polufinale, Gaske je nakon dva poraza bio otpisan, tako da večerašnji duel nije imao takmičarski značaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Srpski as je tokom dvočasovne borbe igrao sa oscilacijama, ali dovoljno dobro da zabeleži 10. pobedu nad Francuzom u njihovom 11. međusobnom okršaju.

Gaske se svim silama trudio da se barem jednom pobedom oprosti od ovogodišnjeg Masters kupa, dugo je odolevao svetskom broju dva, međutim, Đoković je pravovremeno uhvatio ritam i rutinski okončao duel nakon brejka početkom trećeg seta.

Srpski teniser kao pobednik B grupe sutra u polufinalu sastaje se sa drugoplasiranim iz grupe A, Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. Biće to njihov drugi susret za poslednjih nedelju dana, nakon što je Đoković slavio u četvrtfinalu pariskog mastersa.

Ukupno su se sastajali 16 puta, a Đoković je daleko uspešniji i vodi sa 14:2.

U drugom polufinalu Masters kupa igraju pobednik A grupe, Španac Rafael Nadal, i drugoplasirani iz B grupe, Švajcarac Rodžer Federer.

Turnir se igra za nagradni fond od šest miliona dolara.

Tanjug

objavljeno: 10.11.2013
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Novak nastavlja odbranu Londona

Izvor: Studio B, 10.Nov.2013

Novak Đoković igra meč polufinala na završnom turniru protiv Stanislasa Vavrinke. Ovaj duel na programu je od 21.00 čas. U prvom polufinalu od 15.00 časova sastaju se Rafael Nadal i Rodžer Federer...Novak je zabeležio sve tri pobede u grupnom takmičenju. u poslednjem kolu, teže nego što se...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.