Đoković o pripadnicima LGBT u tenisu: Nemam ništa protiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković o pripadnicima LGBT u tenisu: Nemam ništa protiv

Prvi teniser sveta Novak Đoković kaže da nema ništa protiv pripadnika LGBT populacije u svetu tenisa i da njihovo priznanje smatra hrabrim potezom.

Đoković je na konferenciji za medije u Londonu, pred nastup protiv Hrvata Marina Čilića na Završnom mastersu, odgovarao na pitanja i o ovoj temi.

"Ne bih imao ništa protiv toga. Svako ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravo je da ima seksualnu orijentaciju, želju i bilo kakav pravac u životu. Poštujem to", rekao je Đoković.

Srpski as ističe da ne deli ljude prema seksualnoj orijentaciji.

"Ne gledam ljude drugačije ukoliko se tako predstave. Za mene je to jako hrabar potez jer određeni deo planete nije u stanju da prihvati to", dodaje svetski broj jedan.

Đoković, koji je već posle dva meča izborio plasman u polufinale, sutra se sastaje sa Čilićem u okviru grupi "Gustavo Kuerten".
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.