Izvor: Luftika.rs, 28.Jan.2023, 19:40

„Đoković nikada neće biti prihvaćen u zapadnom svetu, i za to je sam kriv!“: Australijski mediji bez pardona o Novaku

U susret finalu Australijan opena svi pričaju o Novaku Đokoviću. Nažalost, često se ne biraju reči kada se priča i piše o jednom od najboljih, ako ne i najboljem, teniseru svih vremena.
Tako je i australijski portal „The Age“ objavio tekst novinara Marka Mekgouna u kome spominje optužbe zbog „lažiranja“ povrede, „misteriozni napitak“, Srđana Đokovića i „podršku Putinu“, deportaciju sa najmanjeg kontinenta, prenosi Sportal.
I to nije sve. Zamera se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << srpskom teniseru i to što je njegovom timu zabranjeno da daje izjave i komentarišu aktuelne situacije, a verovali ili ne dotakli su se i samog početka Novakove karijere objašnjavajući zašto „nikada nije bio prihvaćen“.
„Đoković sa 35 godina je oko 12 meseci mlađi od Nadala i šest godina od Federera. Tajming njegovog dolaska na ATP Tour, tačnije nakon njegova dva velika rivala, uobičajena je teorija zašto nije bio prihvaćen na isti način. To je takođe samo deo Đokovićeve priče i kako je na žalost završio kao „zlikovac“ trojke. Kao i njegovi legendarni vršnjaci, on je bio juniorsko čudo sa puno vere“, navodi se u tekstu.
Američka spisateljica Ana Mitrić, koja tečno govori srpski i piše knjigu o Đokoviću, pomno je proučavala način na koji je evoluirao narativ oko njega i njegove karijere.
U jednom trenutku, kako se navodi u tekstu koji je objavio „The Age“, Đoković se transformisao iz visoko rangiranog šaljivdžije koji je imitirao svoje vršnjake u svetskog dominatora.
„On se ne uklapa u urednu kutiju i mnogi ljudi žele da on prihvati ulogu negativca ili ‘trećeg točka’“, rekla je Mitrić za podkast „Thirty Love“, prenosi „The Age“.
Ipak, ono što je možda i najneumesnije u celom tekstu jeste sam kraj u kome se navodi da on „verovatno nikada neće biti istinski prihvaćen, barem u zapadnom svetu“, a da je za to malo i sam kriv, svojim postupcima.
Ali, kako se i u tekstu zaključuje, to njega nije usporilo u trci za najboljeg tenisera ikada.
Bodovi na ATP listi i stotine hiljada dolara: Šta je sve Novak zaradio plasmanom u polufinale AO?

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Skandalozno: Australijanci Srđana Đokovića sada povezuju sa poginulim u Kijevu

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023, 09:22

Uoči velikog finala Australijan opena tamošnji mediji ne prestaju sa pisanjem o Srđanu Đokoviću. Razlog je njegovo poziranje sa navijačima koji su nosili rusku zastavu sa likom Vladimira Putina nakon Novakove pobede koja mu je osigurala polufinale u Melburnu. Sada su otišli korak dalje i povezali...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.