Izvor: RTS, 14.Jun.2021, 06:32

Đoković nastavio dominaciju i povećao prednost nad rivalima

Najbolji teniser današnjice osvajanjem Rolan Garosa nije samo ušao u istoriju kao prvi čovek koji je svaki od grend slemova osvojio najmanje po dva puta, već je dodatno uvećao prednost nad najvećim rivalima na ATP-rang listi. Đoković je u nedelju trijumfovao u Parizu posle dramatičnog meča i velikog preokreta nad Stefanosom Cicipasom, što mu je donelo dodatne bodove.
Novak je napravio nesvakidašnji podvig i pobedio Cicipasa 6:7 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (6-8), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 posle više od četiri sata i 10 minuta, što mu je donelo novih 800 bodova.

Svetski "broj 1" trenutno ima 12.113 bodova i nastavio je dominaciju, pošto je počeo 324. sedmicu kao najbolji na svetu.
Povećao je prednost nad drugoplasiranim Danilom Medvedom, ima nešto manje od 2.000 bodova više od Rusa, koji je trenutno na koti 10.143.
Rafael Nadal je uprkos porazu u polufinalu zadržao treću poziciju sa 8.630 bodova, ali mu je sve bliži finalista Cicipas, koji ima 650 bodova manje. Ovo je Grku ujedno i najbolji plasman u karijeri, pošto je preskočio Dominika Tima.
Austrijanac je sada peti, a prvih 10 kompletiraju Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Roberto Bautista Agut.
Što se ostalih srpskih igrača tiče, Dušan Lajović je nazadovao za jednu poziciju i sada je 40. teniser sveta (1.540), Filip Krajinović je pao za tri mesta, pa je sada 44. sa 1.479, dok je Miomir Kecmanović 47. na ATP rang-listi i sakupio je 1.384 bodova.
Laslo Đere je zadržao 55. mesto sa 1.168 bodova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis,   Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković nastavio dominaciju i povećao prednost na vrhu ATP liste

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2021

Najbolji teniser sveta osvajanjem Rolan Garosa nije samo ušao u istoriju kao prvi čovek koji je svaki od gren slemova osvojio najmanje po dva puta, već je dodatno uvećao svoju prednost na ATP listi.

Nastavak na Radio 021...

Đokovićeva 325. nedelja na vrhu, dodatno uvećao prednost

Izvor: Danas, 14.Jun.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas 325. nedelju na prvom mestu ATP rang-liste i dodatno je uvećao prednost u odnosu na najbliže rivale.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.