Đoković lako protiv Čilića, sad polufinale protiv Andersona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković lako protiv Čilića, sad polufinale protiv Andersona

U trećem kolu grupne faze takmičenja na Masters kupu u Londonu, najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je večeras Hrvata Marina Čilića sa 7:6 (9:7), 6:2 i zauzeo prvo mesto u grupi "Gustavo Kirten", a sutra će u polufinalu igrati protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Iako meč protiv Čilića nije imao rezultatski značaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer je Novak imao zagarantovano prvo mesto u grupi, a Marin je ostao bez šansi da prođe u polufinale, viđen je izvanredan tenis, pogotovo u prvom setu.

Đoković je odigrao gotovo savršeno i u svojih deset servis gemova izgubio je samo pet poena, što je učinak koji se ne pamti u duelima protiv igrača koji je među deset najboljih na svetu.

S druge strane sve vreme je snažno pritiskao servis protivnika i u Čilićevih deset servis gemova osvojio je 27 poena. Imao je osam brejk šansi, a iskoristio je dve u drugom setu.

Uprkos takvoj statistici prvi set je bio potpuno neizvesan. Čilić je igrao veoma hrabro, trudio se da bude maksimalno agresivan i uspeo je da stigne do taj brejka.

Tada je kod vođstva od 6:5 imao i set loptu, koju je Đoković spasio odličnim servisom, a drugu šansu hrvatski teniser nije dobio, jer je Novak nakon dva osvojena poena na svoj servis napravio mini brejk i potom sigurno završio posao.

Drugi set Čilić je odigrao lošije, a Đoković nije smanjio intenzitet i kada je u petom gemu napravo brejk i poveo sa 3:2 sve je bilo rešeno.

Tako je Đoković jedini učesnik Masters kupa koji je zabeležio sve tri pobede, a pritom nije izgubio nijedan set.

Sutra će se deveti put sastati sa Andersonom, od koga je izgubio samo prvi međusobni duel pre deset godina u Majamiju.

U drugom polufinalu sastaju se Rodžer Federer i Aleksandar Zverev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.