Izvor: Radio 021, 28.Jun.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković kreće od Kolšrajbera na Vimbldonu

Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počinje mečom u prvom kolu protiv Nemca Filipa Kolšrajbera, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

Đoković bi u trećem kolu mogao da se sastane sa Dušanom Lajovićem koji na startu igra protiv Huberta Hurkača iz Poljske.

U istom delu žreba Janko Tipsarević se sastaje sa Japancem Jošihitom Nišiokom, a Miomir Kecmanović ide na Španca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Roberta Kabalesa Baenu.

U drugom delu je Laslo Đere i prvi rival biće mu Italijan Gvido Andreoci, isto kao i Filip Krajinović koji ide na dobitnika specijalne pozivnice Dominika Kepfera iz Nemačke.

Najbolje rangirana srpska teniserka Ivana Jorović takmičenje na Vimbldonu otvara mečom u prvom kolu protiv kvalifikantkinje Lesli Kerkhov iz Holandije.

Ako Jorović slavi na startu i napravi najbolji rezultat na gren slemovima u karijeri, u drugoj rundi je čeka pobednica meča Alison Riske (SAD) - Dona Vekić (Hrvatska).

U drugom delu žreba je Aleksandra Krunić i ona se sastaje sa Karolinom Muhovom iz Češke, a u drugoj rundi mogla bi da igra sa boljom iz duela Marketa Vondrošova (Češka) - Medison Brengl (SAD).

Odbranu titule Angelika Kerber kreće od sunarodnice iz Nemačke Tatjane Marije, nova svetska broj jedan Ešli Barti iz Australije igra protiv Kineskinje Saisai Ženg, a interesantan duel u prvom kolu biće zemljakinja iz SAD, 15-godišnje Koko Gauf protiv čak 24 godine starije Venus Vilijams.

Vimbldon kreće sledećeg ponedeljka i igra se za nagradni fond od 38 miliona funti.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.