Vraćen deo duga iz Bojsija

Izvor: Politika, 17.Apr.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćen deo duga iz Bojsija

Deset dana posle povrede u Dejvis kupu, Đoković se namučio, ali savladao Južnog sa 4:6, 6:1, 6:4 i počeo privikavanje na šljaku. – Sa Monakom u trećem kolu

Još jednom je Novak Đoković uspeo da opravda svoje odluke, makar i sa dosta muke. Iako je od povrede u četvrtfinalu Dejvis kupa prošlo samo deset dana, bez težih posledica se vratio na teren i savladao Mihaila Južnog: 4:6, 6:1 i 6:4. Deo duga iz Bojsija morao je ipak da vrati kroz neizvesnu borbu tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dva sata i 15 minuta, ali bez grimasa na licu i drugih znakova obnovljene povrede desne noge.

Prvi njihov međusobni susret posle tri godine pokazao je neke od razloga zbog kojih je najbolji teniser sveta imao protiv Rusa samo tesno vođstvo od 4:3 u dotadašnjim mečevima. Osim spremnosti za duge razmene udaraca, u kojima je znao da briljantno iznenadi, Južni je u kretanju ka mreži ovog puta imao očevidnu prednost i koristio ju je za gotovo nepogrešiva skraćivanja.

Đoković se dugo zagrevao i nije uspeo to da učini u prvom setu. Već posle vođstva od 30:0 u prvom gemu ušao je u probleme sa servisom i kretanjem, pa je Južni iskoristio treću gem meč-loptu, a zatim povećao i na 2:0. Potom je naš teniser dozvolio da izgubi servis uprkos vođstvu od 40:0, a vratio se u igru tek na 4:1. Stigao je do prilike da izjednači na 5:5, ali je bilo kasno. Rus je pri vođstvu 5:4 ponovo pojačao ritam i poveo u setovima.

U prvom setu je Đoković delovao usporeno, u skladu sa umrtvljenom atmosferom na tribinama. Drugi je počeo propuštajući priliku za brejk pri vođstvu 40:15, ali je ipak uspeo da rano uzme servis Južnom i povede sa 3:1. Potom je lagano dizao ritam, a Južni ga gubio. Na tom talasu je dobio još tri uzastopna gema za 6:1, ali ubedljiva razlika u rangu dvojice rivala još nije bila vidljiva na terenu. Pri servisu i vođstvu od 5:1 dozvolio je Južnom da od 0:30 stigne do velike prilike za brejk, ali Rus ju je ispustio.

I u prvom delu trećeg seta na terenu je vladao realniji odnos snaga. Južni se primirio i izgubio već startni gem na svoj servis, ali se nije predao. Ponovo je uspevao da pronađe neki od sjajnih udaraca

iz prvog seta i održi minimalni zaostatak, a u šestom gemu je dočekao priliku. Gubeći sa 30:0, Đoković je dobio prvu opomenu za prekoračenje roka za servis od 25 sekundi, iako je čekao da se umiri nezainteresovana publika. U nervoznom i dramatičnom nastavku, Južni je opet bio na visini i još jednom potpuno otvorio neizvesnost meča, u kojem je sada vodio sa 4:3.

Bio je to period najkvalitetnijeg tenisa, koji je pokrenuo čak i stare i bogate posetioce na tribinama. Zato je preokret Đokovića u devetom gemu, za 5:4 i potom lakih 6:4, bio dvostruki uspeh – dostigao je potrebni nivo igre i opravdao odluku da igra u Monte Karlu.

Osim rizikovanja sa povredom, Đoković je ušao u sezonu šljake sa mnogo kraćom pripremom, kako zbog igranja Dejvis kupa, tako i zbog prinudnog mirovanja posle toga. Zato je Monte Karlo najpre proba i priprema za glavni cilj – Rolan Garos. U trećem kolu rival poslednjeg našeg predstavnika u singlu biće Huan Monako. Argentinac je takođe morao da odigra sva tri seta, iako je u prvom savladao Litvanca Gulbisa sa nulom. Drugi je izgubio sa 6:3, a odlučujući dobio istim tim rezultatom.

Branilac rekordnih osam titula u Monte Karlu, Rafael Nadal, održao je lekciju Marinku Matoševiću: 6:1 i 6:2. Lako su uvodne mečeve dobili i Marej, Vavrinka i Berdih, a za još jedno iznenađenje se pobrinuo Nieminen, pobedom protiv Raonića.

M. K.

Tanjug

objavljeno: 17.04.2013.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðoković preokretom do pobede u Monte Karlu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Apr.2013

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković pobedom je startovao na masters turniru u Monte Karlu savladavši danas u drugom kolu Rusa Mihaila Južnjog sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:1, 6:4.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

MONTE KARLO: Đoković slavio posle preokreta

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2013

Prvi reket sveta, Srbin Novak Đoković, pobedom je startovao na Masters turniru u Monte Karlu savladavši u drugom kolu Rusa Mihaila Južnjog sa 2:1 u setovima – 4:6, 6:1, 6:4.. (FOTO: Rojters). Glavni favorit turnira očekivano je slavio, ali je bilo vidljivo da je tek zalečio povredu zgloba. Kretao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Novak: Očekivao sam da će biti teško na startu

Izvor: Blic, 17.Apr.2013

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je očekivao težak meč protiv Mihaila Južnjog u svom prvom meču na šljaci ove sezone. ..Đoković je na Mastersu u Monte Karlu pobedio Rusa sa 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 6:4), ali je uložio mnogo truda dok nije srušio otpor protivnika, ponajviše...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.