Đoković je monstruozan – utisak je da može još 10 godina da igra

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 13:29

"Đoković je monstruozan – utisak je da može još 10 godina da igra"

Francuski teniser Luka van Aš je mišljenja da bi Novak Đoković mogao još dugo da bude u teniskom vrhu.

Trenutno 70. teniser sveta se nalazi na NextGen Završnom ATP turniru za igrače do 21 godine.

Tamo je u grupi sa našim Hamadom Međedovićem, a baš kao i srpski teniser ostvario je pobedu na startu nad teniserom iz Jordana Abdelahom Šelbajhom.

Van Aš je u svojim dnevničkim zapisima za "L‘Ekip", deo sedmog nastavka istih posvetio Novaku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đokoviću.

Njih dvojica su odigrala jedan meč do sada u osmini finala Srpska opena ove sezone. Luka je uzeo prvi set, ali je posle preokreta Đoković prošao dalje.

"Moramo se podsetiti da je onaj koji nastavlja da dominira uprkos svim tim novim generacijama Novak Đoković. On je monstruozan. Ima tako snažan nivo igre, mentalni nivo, fizički nivo. Imamo utisak da može da igra još 10 godina. To je ludo", napisao je Van Aš.

Francuz smatra da u njegovoj igri ima nekih sličnosti sa načinom na koji Novak Đoković pristupa tenisu.

"Motiviše me što znam da je tu, pogotovo jer imamo sličan stil. Pravi malo grešaka, ima dobar bekhend. Naravno, ja moram još da napredujem u svim aspektima i radim na mnogo stvari, ali osnova je slična njegovoj", zaključio je Van Aš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.