Izvor: Piplmetar.rs, 06.Sep.2023, 00:30

Đoković govorio o meču, timu i godinama, pa poručio: „Znam da umem da budem težak“

Zadovoljan i raspoložen je bio Novak nakon trijumfa

Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale US Open-a, pobedom nad Amerikancem, Tejlorom Fricom sa 3:0 u setovima.
Zadovoljan i raspoložen je bio Novak nakon trijumfa, kao i na konferenciji za medije, gde je izneo utiske nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pobede.
– Mislim da je bio ponovo dobar meč. Obojica smo se mučili fizički, dosta jaka vlažnost, stalno smo išli po peškir. Prvi set je bio 6:1, ali smo ga igrali skoro sat vremena. Posle toga je počeo da igra bolje, manje je grešio, više je pogađao, ali sam u bitnim momentima uspeo da nađem udarac, da ga nateram da trči. Bilo je to dobro, ne baš svaki gem, ali svakako dobar performans i zadzvoljan sam – počeo je Novak.
Dotakao se Đoković potom svog tima…
– Slušajte, zaista mi je stalo za ovu profesiju, tu je intezitet i žar borbe je tu. Na kraju krajeva, mi smo tim i jako sam srećan što je to moj tim. Imamo u poslednjih nekoliko godina, znam da znam biti težak, ali ko nije? Nije sve muzika i cveće, veliki su izazovi i za tim, ali tu je mesto za napredak, da vidimo kako možemo da budem bolji izvan i na terenu.
Foto: Tanjug/AP


Govorio je Novak i kako je igrati protiv Amerikanaca na njihovom terenu.
– Danas je bio veliki test kako je to biti u četvrtfinalu sa top Amerikancem. Tejlor ima dobru igru. Bio sam čist sa sobom šta bi trebalo da radim na terenu, a on je pokušao da iskoristi tu energiju i da se podigne, a ja da se adaptiram na ono što bi trebalo da radim. Bitno je da se ponekad isključite od toga šta se dešava na tribinama, a nekada želim da odgovorim da se hranim tom energijom. Publika se uključila, poslednjih nekoliko gemova, a Tejlor je igrao dobro. Gurali smo jedan drugog, nisam hteo da osvoji treći set, verovatno bi se publika još više uključila, a meni bi teško bilo da to izdržim. To će biti slučaj i u petak, ali sam spreman i za to.
Dotakao se srpski teniser i godina i psihičke spreme…
– Neću reći da je drugačije, ali nije na onaj način… Svaki oporavak je drugačiji nego nekada, pristup tome je drugačije, moram da se adaptiram na trenutni život, ja sam otac dvoje dece koji me usavršava. Moj mentalni sklop mora da se suoči sa svim ovim, ali sve ide onako kako treba. Imam dosta ljudi oko sebe koji se brinu o fizioterapiji, da se moje telo oporavi za najveće moguće napore. Mentalno je sigurno mnogo više na privatnom planu nego što je bilo ranije, ali je takav život.
– Uvek je tu veća brzina koju možete da nađete u sebi, da kanališete energiju ako brinete o nečemu, mentalno više nego fizički. Pre nekoliko godina se nije toliko pričalo o mentalnom delu, zadovoljan sam što se to čini sada, jer sada se razume kroz šta profesionalci prolaze, da im pomogne na putu. Visoki nivo individualni se dosta toga vezuje i za privatni život. Morate da budete više pripremljeni i da imate više oruđa da budete spremni za to
Foto: Tanjug/AP


Mnogo je pritiska, te je teško naći zabavu u svemu…
– Pokušavam da uživam na terenu, ali je previše pritiska, tako da je teško imati zabavu. Pokušavam da prođem kroz to i pobedim. Sve te stvari, pokušavam da držim lajt teme van terena sa svojim timom, a svi mi se nosimo drugačije na svoj način. Što se tiče sledećeg protivnika, spreman sam za još jednu veliku bitku. Obojica momaka koji bi mogli da mi dođu za protivnika, Ben je pun harizme, levak je i veoma je jak. A, sa druge strane imate Tijafoa pored kojeg je uvek zabavno biti, pobedio je Nadala… Oba igrača uzimaju dosta energije od publike, biče jako zabavno ih gledati večeras. Imam slobodan, to mi je bilo potrebno i suočiću se sa svim što bude preko puta mreže.
Govorio je Srbin i o „incidentu“ sa navijačem…
– Da, da… Uticalo je. To je bilo iz boksa, bio sam strašno iznerviran. Rekao sam nekim mojima da popričaju sa njim! (smeh) U mnogo slučajeva ne reagujete, pogotovo kada je US Open u pitanju, to je deo sporta. Većinom ne reagujem, ali u tom momentu vas sve nervira, ali to je sve u uzavrelom momentu, meč je interesantan, želi publika da bude tu. Platili su ulaznicu, želimo da im priuštimo šou, zato je danas došlo do interakcije sa tim navijačem, ali dešava se!
Podsetimo, Đoković će u polufinalu igrati sa pobednikom duela Tijafo – Šelton.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Đoković se prisetio pobeda nad Nadalom i Federerom: Prvi put je uvek najslađe

Izvor: B92, 06.Sep.2023

Srpski teniser Novak Đoković izdvojio je dve pobede na US openu, kojih se rado seća...Pre svega trijumf u finalu 2011. protiv Rafaela Nadala, a onda i pobedu nad Rodžerom Federerom u meču za trofej četiri godine kasnije..."Triput sam osvojio US open. Izdvojio bih dva meča – prvi put je uvek...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.