Đoković favorit za najboljeg sportistu sveta!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković favorit za najboljeg sportistu sveta!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom uoči gala ceremonije dodele Laureus nagrade, gde važi za jednog od favorita da ponese laskavo priznanje najboljeg sportiste planete.

Đoković će se sa Kameronom sastati u rezidenciji britanskog premijera u Dauning stritu broj 10, a sa njim će razgovarati o brojnim temama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << saopšteno je u Londonu.
Biće to drugi put u poslednjih par godina da naš as dobija poziv od Kamerona: prethodnog puta to se desilo sredinom novembra 2010, pred završni turnir sezone kad je Novak sreo Kamerona u društvu Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja i drugih učesnika završnog mastersa.
Taj sastanak bi, prema protokolu, trebalo da traje nešto manje od sat vremena a biće to i dobra prilika za promociju Srbije.
Đoković će odmah posle susreta sa premijerom Britanije otici na gala ceremoniju dodele Laureus nagrada, gde važi za jednog od favorita da ponese laskavo priznanje najboljeg sportiste planete. Glavni protivkandidat mu je Lionel Mesi, zvezda fudbalskog kluba Barselona.
Ceremonija izbora najbolje sportiste biće održana u Central holu u Vestminsteru, u srcu Londona, na gala svečanosti uz prisustvo drugih nominovanih šampiona, poput Useina Bolta (atletika), Dirka Novickog (košarka), Sebastijana Fetela (formula), Kadela Evansa (biciklizam), ali i legendi kao što su Selešova, Beker, Širer, Tomba, Pistorijus, Indurain, Lekont, Komaneči, Kultard, Pakjao, Bubka, Špic, Čarlton, Mozes, Pakjao...
Mnogi od njih su dobijali ovo priznanje, a neki su i članovi fondacije Laureus, koja je samo ove godine izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 zemlji širom sveta.
Dolazak u London su, takođe, potvrdili i javne ličnosti iz sveta šou biznisa, džet seta, kraljevskih porodica...
Laureus nagrada smatra se najprestiznijom sportskom nagradom - sportskim Oskarom. Dodeljuje se od 2000. godina, a reč je o nagradi koja predstavlja jedno od najvećih sportskih dostignuća u svetu.
Pobednika bira veće od 47 sportskih legendi, a pored najboljeg u muškoj konkurenciji bira se i najuspešnija sportistkinja, tim, „proboj godine”, „povratnik godine”, najbolji sportista sa invaliditetom, „akcija godine”...
Prošle godine dobitnici nagrade su bili Rafael Nadal (tenis) i Lindzi Von (skijanje).
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.