Đoković bolji od Čilića za plasman u polufinale Pariza

Izvor: Radio 021, 02.Nov.2018, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bolji od Čilića za plasman u polufinale Pariza

Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Parizu, pošto je večeras pobedio Marina Čilića sa 4:6, 6:2, 6:3.

Meč je trajao dva sata i deset minuta nakon kojih je Đoković povećao prednost nad hrvatskim teniserom na 16:2.

Obojica tenisera su bila sigurna u prva četiri gema, a prvu brejk priliku na meču imao je Čilić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u petom gemu. Đoković se tada odbranio i poveo sa 3:2, ali nije uspeo isto da ponovi i u devetom gemu. Hrvatski teniser je oduzeo servis Đokoviću, a potom je potvrdio brejk i poveo sa 1:0.

Hrvat je tako prekinuo Đokovićev niz od 30 uzastopno osvojenih setova.

Đoković je u drugom setu zaigrao mnogo bolje, pa je brejkovića u četvrtom i osmom gemu obezbedio igranje odlučujućeg seta. Treći set nije dobro počeo po Đokovića pošto je Čilić u trećem setu stigao do brejka, ali je od ponedeljka ponovo prvi igrač sveta već u narednom odgovorio istom merom.

Brejk odluke Đoković je napravio u osmom gemu, a potom je u narednom gemu iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u polufinale.

Đoković će se za plasman u finale Pariza boriti protiv pobednika poslednjeg četvrtfinala u kojem se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Japanac Kei Nišikori. Protiv obojice ima pozitivan učinak u mečevima sa Federerom 24:22, a 15:2 protiv Japanca.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.