Đoković, ako bude zdrav, ima još 3-4 godine na najvišem nivou

Izvor: RTS, 01.Jan.2020, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đoković, ako bude zdrav, ima još 3-4 godine na najvišem nivou"

Mark Filipusis, nekadašnji australijski teniser, kazao je da Novak Đoković ima još nekoliko godina tokom kojih će dominirati u muškom tenisu. Filipusis je istakao da će ponovo glavnu reč, uz Đokovića, voditi i Rafael Nadal.
Govoreći o dvojici najboljih igrača današnjice, finalista Vimbldona iz 2003. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveo je da će oni nastaviti da pobeđuju.

"Ne smem da se usudim da kažem da će njihova (Đoković i Nadal) dominacija da se završi u 2020. godini. Đoković deluje snažno. Ako ostane zdrav, ima tri do četiri godine igranja na najvišem nivou", rekao je Filipusis za Sportowefakty i dodao:
"Nadal takođe izgleda brzo. Ne verujem da će se odreći bilo čega u sledećih godinu-dve."
Kada je reč o Rodžeru Federeru, Australijanac ima nešto drugačije mišljenje.
"Federer je druga priča i to ne zato što sumnjam u njega. Vimbldon je bio težak za njega, dve propuštene meč lopte u finalu su gorka pilula koju je progutao. Definitivno će imati to u glavi jer znamo koliko vrednuje grend slemove. Vimbldon je bila šansa da dođe do 21. trofeja na najvećim turnirima."
Filipusis očekuje i da neko od mlađih igrača konačno napravi proboj na grend slemovima.
"Ulažem nade u Stefanosa Cicipasa, Dominika Tima i Aleksandera Zvereva. Sviđa mi se Denis Šapovalov, koji igra lep, ali ne i kompletan tenis. Grigor Dimitrov je pokazao dobar napredak na kraju sezone. Poseduje atleticizam i strast, ali je servis njegov problem. Takođe, ne smete zaboraviti Danila Medvedeva, on će biti igrač koji će se boriti za grend slem titule. Nadam se da će jedan od ovih momaka napraviti iskorak u sledećoj sezoni i omogućiti nam zabavu", zaključio je Filipusis.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.