Đoković: Prvi rival je uvek najvažniji

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Prvi rival je uvek najvažniji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da se ne opterećuje žrebom za olimpijski turnir i da uvek razmišlja samo o prvom rivalu.

"Na žreb ne mogu da utičem i ne idem nikad daleko da pravim 'projektovane' rivale. Trenutno sam maksimalno koncentrisan na start olimpijskog turnira i meč sa Fonjinijem", rekao je Đoković na izuzetno konferenciji u zvaničnom Medija centru.

Srpski teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je rekao je da je sve podređeno jednom cilju, a to je da dođe do medalje na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Sve je podređeno jednom cilju, da pokušamo da napravimo uspeh i dođemo do medalja. Svim sportistima koji predstavljaju našu zemlju je u glavi jedan zadatak i cilj, a to je da donesemo što više medalja. Biće nam zadovoljstvo svima da bodrimo jedni druge i da na krilima te podrške pokušamo da obradujemo naciju što je više moguće", rekao je najbolji sportista sveta.

Na pitanje srpskih izveštača da prokomentariše put do finala i moguće duele sa Rodikom, Berdihom, Congom i Marijem Novak je rekao da mu je važan prvi rival.

"Zaista nisam znao da su svi oni u mojoj strani žreba, ali hvala vam što ste obavestili da mi neće biti lako. Šalu na stranu, prvi rival je uvek najvažniji, uvek sam fokusiran na naredni meč, a za sve ostalo ima vremena. Na žreb ne mogu da utičem, to je izbor sreće, nije u mojim rukama. Pokušaću da se fokusiram na svoju formu, da podignem intenzitet igre i da nastupam kao što sam igrao na travi prošle godine i na nekoliko mečeva ove godine i mislim da imam dobre šanse", rekao je Đoković i ponovio da je ponosan što će u petak na ceremoniji otvaranja nositi zastavu Srbije.

"Veoma sam srećan što ću imati tako veliku čast. Drago mi je što smo svi ovde zajedno, što smo tim, i nadam se da ćemo se radovati posle osvajanja medalja", istakao je Đoković.

Prema njegovim rečima, atmosfera među srpskim teniserima je odlična i svi se nadaju dobrim rezultatima.

"Zajedno smo smešteni u kući nadomak Vimbldona, družimo se, treniramo. Žao mi je što nismo bliže ostalim sportistima, ali tereni su toliko udaljeni od Olimpijskog sela da bi putovanje bilo kontraproduktivno. U svakom slučaju, potrudićemo se da svaki slobodan trenutak budemo zajedno", zaključio je Novak.

Takmičenje u tenisu na Olimpijskim igrama u Londonu počeće u subotu 28. jula na travnatim terenima Vimbldona.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.