Đoković: Pobediću Nadala

Izvor: B92, 06.Jun.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Pobediću Nadala

Novak Đoković ubeđen je da može da postane tek drugi igrač koji će pobeti Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

Dvojica tenisera sastaju se u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske u petak od 13 časova, uz direktan prenos na B92.

Srpski teniser pokušava da osvoji jedini preostali Gren Slem, ali će u polufinalu imati najtežu moguću prepreku, sedmostrukog šampiona.

“Imam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plan, biću samouveren”, naglasio je Đoković. “Znam šta treba da uradim da bih ga pobedio. I pobediću, na taj način razmišljam”, prenosi BBC.

Nadalov jedini poraz u parizu bio je 2009. godine od Robina Soderlinga, a u dosadašnjem toku sezone već je osvojio pet titular na šljaci.

Ipak, svetski broj jedan je savladao Španca u finalu Monte karla i kaže da će pokušati da odigra na isti način.

“Igrao sam sa njim u Monte Karlu na šljaci ove godine. Odigrao sam fantastičan meč i znam tačno šta treba da se uradi da bi se pobedio Nadal, dodao je svetski reket broj jedan.

Susret u Monte Karlu bio je njihov 34. međusobni, što ga čineći njihovo rivalstvo najvećim u modernom tenisu. Nadal vodi sa 19-15 u pobedama, 12-3 na šljaci.

Španski teniser je već četiri puta bio bolji od Đokovića na Rolan Garosu, poslednji put u prošlogodišnjem finalu i ističe da nije previše zabrinut zbog poraza u Monte Karlu.

“I takvim mečevima, ako ne iskoristiš prilike, onda si u velikoj opasnosti, jer će ih protivnik verovatno iskoristiti”, kaže Nadal. “Odigrao sam jako dobar drugi set i jedina negativna stvar je bila što ga nisam i osvojio”.

Španski teniser naglašava i da igra sa više slobode od kad se vratio u februaru posle povrede.

“Igram sa manje pritiska nego ranije jer znam iz čega sam izašao”, dodao je Nadal. “Trudiću se da igram najbolji tenis".
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogu da pobedim Nadala

Izvor: Beta, 06.Jun.2013

BEOGRAD, 6. juna 2013. (Beta) - Srpski teniser Novak Djoković rekao je u četvrtak da može da pobedi Španca Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa u Parizu...Djoković u Parizu pokušava da osvoji Rolan Garos, jedini grend .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.