Đoković: Ostajem pri izjavi da su Srbi i Hrvati isto

Izvor: Politika, 27.Jul.2013, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Ostajem pri izjavi da su Srbi i Hrvati isto

ZAGREB – Prvi teniser sveta Novak Đoković ponovio je danas svoju čuvenu rečenicu od pre nekoliko godina da su Srbi i Hrvati jedno i da nema razlike između ova dva naroda.

„I ovoga puta bih se izdigao iznad nacionalističkih žabokrečina, kako ste rekli. Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo. Zato nisam ni zamerio, niti sam pokušavao da objasnim jer i sam znam >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gde je taj brdoviti Balkan”, rekao je Đoković u intervjuu hrvatskom „Jutarnjem listu"

Đokovića je 2007. posle jednog turnira kojeg je dobio u SAD, zvanični spiker nazvao „Hrvatom”, na šta je on odgovorio da „nema veze što ste me nazvali Hrvatom, ... Srbi i Hrvati - to je isto”.

Prvi teniser sveta je ponovio da mu je hrvatski teniser Marin Čilić odličan prijatelj i van terena, kao i da mu je nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Nikola Pilić kao drugi otac.

„Marin je sjajan momak, s kojim se jako dugo poznajem. Za njega slobodno mogu reći da mi je i prijatelj, a kad god možemo, provodimo vreme zajedno na turnirima. Pomažemo jedan drugome, treniramo zajedno, što nas čini bližima. Želim mu svu sreću u karijeri i da se uskoro borimo u finalima Grand Slamova”, poručio je Đoković.

Tanjug

objavljeno: 27.07.2013.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak: Osvajam, ne branim titule

Izvor: B92, 27.Jul.2013

Novak Đoković ponovio je svoju čuvenu rečenicu od pre nekoliko godina da su Srbi i Hrvati jedno i da nema razlike između ova dva naroda...Đokovića je 2007. posle turnira u SAD koji je osvojio, zvanični spiker nazvao "Hrvatom", na šta je on odgovorio: "Nema veze što ste me nazvali Hrvatom. Srbi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.