Đoković: Ne znam da li će me kazniti VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 19:10

Đoković: Ne znam da li će me kazniti VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije posle plasmana u drugo kolo Rolan Garosa.

On je savladao Aleksandra Kovačevića rezultatom 6:3, 6:2, 7:6 (1) i tako zakazao susret sa Martonom Fučovičem.

Dobio je pitanje o juniorskom Rolan Garosu, koji je i sam igrao kao mladić.

"Hvala što se piše o mladima, bitno je da se guraju, svi smo igrali u mlađim kategorijama. Kvalifikovao sam se 2003. izgubio sam od HImena Travera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je sada trener Bautisti Agutu, zanimljiv krug života. Sten je pobedio? Eto, uzeo je i seniorski RG. Svaki je bitan turnir ovde, tu imate šansu da se predstavite nekome ko će da vas sponzoriše, da isturite svoje ime. Nadaš se da će neko doći do tebe i da će vam pomoći, mnogi juniorima je to olakšica u profesionalnom tenisu kasnije", rekao je Đoković.

Govorio je i o današnjem rivalu.

"Zasluge sigurno Aleksu i kako je igrao u druga dva seta. On je mnogo dobar dečko, trenirali smo, ima srpske korene i slažemo se veoma dobro. Upoznao sam mu porodicu. Ima šanse, ima momenat da napreduje i da bude sve bolji, zaista sam iznenađen njegovom igrom. On je trenirao u Srbiji do 10-godine, tamo je šljaka, a video sam ga i na betonu gde je igrao dobro. Servirao sam za meč, vratio se, zaista svaka čast na borbi. Pokušavam da dominiram ko god je sa druge strane, kontrolisao sam meč, ali pri kraju je krenulo u drugom pravcu. Zadržao sam hladnoću, prilično sam zadovoljan sa onim što sam pokazao. Bio je vetar, malo čudni uslovi, ali sam uspeo da pobedim."

Novak je prokomentarisao i svoju poruku koju je napisao na kameri: "Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju".

"Mislim da jesam. Nisam političar i nemam nameru da ulazim u političke debate. Osetljiva je tema i naravno da me jako boli šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Kao i sin čoveka koji je rođen na Kosovu osećam i dodatnu odgovornost da iskažem podršku narodu i Srbiji. Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod i vrlo je bintno pokazati slogu i podršku u ovakvim situacijama. Ne znam šta će biti. Bilo je dosta primedbi na društvenim mrežama od strane stranih novinara. Ne znam da li će me kazniti. Nemam zadrške, ponovio bih isto. Ja sam protiv ratova, nasilja, konflikta i to sam uvek iskazivao u javnosti. I naravno da imam saosećanje za sve ljude, ali prosto ova situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i povelji UN. Znamo šta se dogodilo, znamo svi za rezoluciju 1244. Jako mi je žao da smo u situaciji koja je nezavidna za nas. Kosovo je naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja za našu državu. Najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri su tamo. Mnogo razloga ima zašto sam to napisao na kameri".

Novak je najomraženiji, odnosno teniser koji je bio najviše zlostavljan na društvenim mrežama.

"Znate šta je rekao Kobi Brajant. 'Odlično je kada te neko mrzi. Jer ne mrze se dobri, već najbolji'. Ne mrzim nikog, tako i vaspitavam svoju decu. Mržnaj je strašna emocija. Mislim da nisam zaslužio da me neko mrzi. Ništa u životu ne bih promenio. Pravio sam mnogo grešaka, ali sam bio svoj. Sto puta bih izabrao da budem svoj nego da idem uz dlaku sistema", istakao je Novak.

Novi trener Zvezde Barak Bahar je kazao da je u Zvezdu između ostalog došao kako bi odigrao i meč sa Novakom.

"Niko me nije kontaktirao iz Zvezde! Šalim se... Želim mu dorodišlicu! Drago mi je što imamo predstavnika direktno u Ligi šampiona, zaslužili smo. Zvezda je u toj poziciji, fantastičan uspeh za srpski klub i gospodina nisam imao da upoznam ali imamo jednu zajedničkog prijatelja, već sam tada znao da dolazi u Zvezdu iako nije bilo zvanično. Želim mu sve najbolje i da prođe grupnu fazu LŠ", kazao je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.