PROBLEMI SAMO U TREĆEM SETU: Novak preko Amerikanca do druge runde Rolan Garosa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 16:26

PROBLEMI SAMO U TREĆEM SETU: Novak preko Amerikanca do druge runde Rolan Garosa (VIDEO)

Dobar početak.

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Aleksandra Kovačevića 3:0 (6:3, 6:2, 7:6(1)) i plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, a tamo će igrati protiv Martona Fučoviča.

Posao je Đoković završio za dva sata i 29 minuta igre.

U prvom setu se Amerikanac držao do šestog gema, ali od tog trenutka je Novak apsolutno preuzeo kontrolu meča, oduzeo servis protivniku i mirno priveo set kraju.

Nastavak je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još bolji za srpkog asa, pošto je već na startu drugog seta osvojio brejk koji mu je trasirao put ka dupliranju prednosti. Đoković je taj deo igre rešio sa 6:2.

"𝙎𝙪𝙥𝙧𝙚𝙢𝙚𝙡𝙮 𝙜𝙤𝙤𝙙!" 💫

Novak Djokovic is "𝙘𝙧𝙪𝙞𝙨𝙞𝙣𝙜" in his opening match as he extends his lead by winning the second set 6-2 👏@DjokerNole | #RolandGarros pic.twitter.com/TxWw29vLHY

— Eurosport (@eurosport) May 29, 2023

U trećem setu je ponovo Novak brejknuo protivnika u prvom gemu. Kovačević je imao već u narednom gemu šansu da povrati izgubljeno, ali nije iskoristio tri vezane brejk lopte i Đoković je potvrdio brejk.

Đoković je imao priliku i u trećem gemu da po drugi put u setu oduzme servis protivniku, ali se Kovačević izvukao i uspeo da se održi u životu.

Ali, nije se predavao Amerikanac i u šestom gemu je uspeo da vrati brejk i poravna rezultat.

Ipak, već u narednom gemu je Đoković vratio prednost i došao na dva koraka od pobede. No, ponovo problemi za Novaka, servirao je za meč, ali nekoliko neiznuđenih grešaka i rezultat je ponovo poravnat - 5:5.

Igrači su bili sigurni na svoj servis i pobednik seta je rešen u taj-brejku.

U 13. gemu seta Đoković je bio furiozan i sa 7:1 došao do konačne pobede.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐOKOVIĆ NADIGRAO KOVAČEVIĆA: Novak furiozno krenuo u lov na Rolan Garos i 23. grend slem titulu

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Maj.2023

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa. Đoković je na stadionu „Filip Šatrije“ za dva sata i 26 minuta savladao Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6 (7:1). Trenutno treći teniser sveta će u drugom kolu igrati...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Đoković "ratovao" sa publikom - da li je rizikovao sa porukom? VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2023

Novak Đoković je obezbedio drugo kolo Rolan Garosa, a tokom i posle meča bilo je zanimljivih momenata...Imao je svađu sa sudijom, ali i "rat" sa publikom. Interesantan je bio razgovor sa Aleksom Korečom na francuskom, ali i potpis na kameri..."Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju", napisao je Novak...Utiske...

Nastavak na B92...

AMERIKANAC IPAK PREJAK: Krajinović eliminisan sa Rolan Garosa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023

Sjajan meč na pariškoj šljaci....Filip Krajinović je završio takmičenje na ovogodišnjem Rolan Garosu. Srpski teniser je posle 130 minuta igre izgubio od 12. tenisera sveta, Amerikanca Frensisa Tijafoa, 6:3, 6:4, 6:2...Tijafo je u početnom setu uspeo da dođe do brejka u četvrtom gemu za 3:1....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.