Đoković: Izvinjavam se, pogrešno ste razumeli

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Izvinjavam se, pogrešno ste razumeli

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla zbog njegove izjave da bi teniseri, možda, trebalo da zarađuju više od teniserki. Đoković je istakao da je zbog adrenalina ili euforije posle osvajanja rekordne, pete titule u Indijan Velsu dao komentar koji ne predstavlja najbolje njegov ugao gledišta.

"Kao što sigurno znate, veoma mi je stalo do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima – teniserkama i teniserima. 
Zajedno treba da se borimo za bolje uslove za sve igrače. Poslednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu polova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke treba da budu ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu", napisao je Đoković.
On je dodao da voli tenis jer mu je dao mogućnost da pomogne drugima pred kojima je dug put do ostvarenja snova.
"Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumeli na drugačiji način", poručio je srpski as.
Najbolji teniser sveta Novak Đokovićposle osvajanja rekordne, pete titule na mastersu u Indijan Velsu, ni kriv ni dužan našao se u središtu rasprave oko jednakosti nagrada muškaraca i žena na turnirima. Brojni portali, među kojima prednjače britanski, pokušavaju da negativno predstave izjave najboljeg svetskog tenisera o zaradama u svetskom tenisu.  
Celu priču prvi je pokrenuo direktor Indijan Velsa Rejmond Mur izjavom da se teniserke "šlepaju" uz tenisere, koji je kasnije podneo ostavku, a sa Đokovićem se nisu složili Endi Mari, Serena Vilijams, Martina Navratilova i drugi.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVAK ĐOKOVIĆ: Izvinjavam se svima koji me nisu razumeli!

Izvor: HotSport.rs, 23.Mar.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla njegovom izjavom da bi teniseri, možda, trebalo da zarađuju više od teniserki.. . Đoković je istakao da je zbog adrenalina ili euforije posle osvajanja rekordne pete titule u Indian Velsu dao komentar koji...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.