Đinping: Novak, Andrić i Tesla srpski doprinos svetu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2016, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đinping: Novak, Andrić i Tesla srpski doprinos svetu

Na svečanoj večeri u zgradi Predsedništva Srbije za delegaciju Kine koju predvodi predsednik Si Đinping, bilo je prilike i za neformalniji govor, a kineski predsednik je istakao da su Ivo Andrić, Nikola Tesla i Novak Đoković dali veliki doprinos razvoju čitavog sveta.

- "Valter brani Sarajevo", "Most" i ostali filmovi bivše Jugoslavije zauzimaju važno mesto u svetskoj istoriji i kinematografiji. Bata Živojinović je nedavno preminuo, što je izazvalo veliku tugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Kini - rekao je Si, prenose agencije.

Tokom večere, lider najmnogoljudnije zemlje na svetu razgovarao je i sa porodicom Velimira Bate Živojinovića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić naveo je i da "ako jedno prijateljstvo dokazuje da nema daljine koja može da razdvoji ljude, države i ideje onda je to prijateljstvo Srbije i Kine".

- Naše granice su na različitim kontinentima, ali one nisu razdvojile naša vrednosna zaveštanja koja su isprepletana, bliska, u mnogim stavovima jednaka - rekao je Nikolić.

Svečanoj večeri prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Kineske predsednik u nedelju, posetom smederevskoj Železari završava trodnevnu posetu Srbiji.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Si: Ovi Srbi su promenili svet...

Izvor: Mondo, 19.Jun.2016

Pogledajte kako je bilo na svečanoj večeri priređenoj u čast predsednika Kine. On je u neformalnom razgovoru nabrojao Srbe koji su ostavili trajan uticaj na ceo svet....Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je sinoć u zgradi Predsedništva svečanu večeru za delegaciju Kine koju predvodi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.