A od predsednika za Sija...specijalan poklon

Izvor: Mondo, 18.Jun.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A od predsednika za Sija...specijalan poklon

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je sinoć privatnu večeru u čast predsednika Kine Si Đinpinga

Foto: FoNet/ Aleksandar Jevajković

Tom prilikom mu uručio do sada neobjavljenu fotografiju gospodina Si Džongsuna, oca sadašnjeg predsednika NR Kine.

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, fotografija je snimljena 1986. godine, kada je Si Džongsun predvodio delegaciju Komunističke partije Kine na 13. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kongresu Saveza komunista Jugoslavije.

U posveti predsednik Nikolić je napisao: "Znam da ste na svog oca ponosni i da tugujete za njim, kao i ja za svojim. I on bi danas bio ponosan na Vas".

Predsednik Kine Si Đinping stigao je u petak u trodnevnu posetu Srbiji, što je prva poseta jednog kineskog predsednika našoj zemlji posle više od 30 godina. Opširnije o tome čitajte OVDE.

Danas će Si Đinping imati više bilateralnih sastanaka sa srpskim zvaničnicima, sa kojima će potpisati brojne sporazume o međudržavnoj saradnji.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Svečana večera u čast predsednika Kine Si Đinpinga

Izvor: Danas, 18.Jun.2016

Beograd - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić priredio je večeras u zgradi Predsedništva svečanu večeru za goste iz Kine. Za goste iz Kine, večera sa tradicionalnim srpskim jelima. Gost ne krije oduševljenje prijemom, domaćin priznaje da mu se ostvario san. Bilo je prilike i za neformalniji govor..."Moja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.