ĐOKOVIĆU KRIVO ZBOG TROICKOG (VIDEO)

Izvor: Kurir, 21.Jan.2011, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐOKOVIĆU KRIVO ZBOG TROICKOG (VIDEO)

MELBURN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pošto mu je Viktor Troicki predao meč trećeg kola posle prvog seta, a nakon tog duela treći igrač sveta rekao je da mu žao što je susret okončan na taj način.

"Čuo sam da Viktor ima nekih problema sa stomačnim mišićima, ali nisam bio siguran koliko je to ozbiljno. Nisam znao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da zbog bolova nije mogao normalno da servira", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.

"Bilo je očigledno da daje sve od sebe. Ovo je bilo treće kolo grend slem turnira i sigurno nije želeo da završi takmičenje predajom posle prvog seta. Žao mi je zbog njega, ali ja moram da idem dalje", rekao je Đoković.

Troicki je izjavio da od prvog kola ima problema sa povredom i da je zbog bolova jedva završio meč drugog kola protiv Francuza Nikolasa Maua.

"Mislio sam da će mi do danas biti bolje, ali je bilo još gore. Sezona je tek počela i nisam želeo ništa da rizikujem. Da bih imao i minimalne šanse da pobedim Novaka, morao bih da budem spreman sto odsto, pa mislim da sam dobro uradio što sam predao i sprečio težu povredu", rekao je Troicki.

Đoković se osvrnuo i na pobedu koju je zajedno sa Troickim ostvario u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, kada je Srbija prvi put u istoriji osvojila titulu.

"Viktor je bio junak finala, jer je pobedio u odlučujućem meču, kada je odigrao partiju života. I dalje nas sve nose emocije zbog veličanstvenog uspeha zbog kojeg će slavlje još dugo trajati", istakao je Đoković.

Prvi srpski reket će peti put zaredom igrati u osmini finala Melburna, a protivnik će mu biti Španac Nikolas Almagro, koji je danas pobedio Ivana Ljubičića iz Hrvatske u tri seta - 6:4, 7:6 (10:8), 6:3. Đoković i Almagro, koji na ATP listi zauzima 14. mesto, do sada su se sastajali dva puta i rezultat je 1:1.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.