Davidovič Fokina: Ako pobedim Novaka, to će biti san

Izvor: B92, 16.Avg.2023, 10:54

Davidovič Fokina: Ako pobedim Novaka, to će biti san

Španac Alehandro Davidovič Fokina biće protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju.

Ovo će biti peti duel između ova dva tenisera, a dosadašnji skor je 3-1 za Srbina.

Poslednji duel je bio na Rolan Garosu koji je Novak rešio u svoju korist sa 3-0. Dok je Fokina jedini put slavio na Mastersu u Monte Karlu 2022. godine.

"Želeo sam jednog dana da igram s njim i ako ga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedim, da to bude san. Tako je i sada. Ako budem uspeo da pobedim, biće to san, jer se ne pobeđuje protiv takvih igrača svakoga dana", rekao je Fokina i dodao.

"Sećam se da sam tada dominirao u razmenama. Onda je napravio brejk sredinom drugog i bio je napaljen kada je izjednačio, ali bio sam koncentrisan na svakoj lopti i to je bio ključ. Na kraju krajeva, rezultat se i zaboravlja, on je legenda i ne igraju se takvi mečevi svakoga dana".

Španac nije štedeo reči kada je hvalio Đokovića.

"Ima sve od Rafe i Federera. Telo mu je vrlo elastično i može da bude vrlo, vrlo čvrst. Ima oružja kojima te tera da grešiš, a pravi i vinere, vrlo dobro servira. Ipak, njegov ključ je u tome što dobro vidi meč, dobro oseća momenat i zna da proceni kada šta treba da uradi. Mislim da će biti zabavan meč za gledaoce", smatra Davidovč Fokina.

Đoković i Davidović Fokina sastaće se u četvrtak ujutru od 1 čas po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi Đokovićev rival u Sinsinatiju: Pobeda nad Novakom je ostvarenje sna

Izvor: Danas, 16.Avg.2023

Španac Alehandro Davidovič Fokina, prvi protivnik Novaka Đokovića na turniru u Sinsinatiju, izjavio je da bi pobeda nad srpskim teniserom za njega predstavljalo ostvarenje sna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.