Cicipas zaustavio Novaka

Izvor: RTS, 11.Okt.2019, 06:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cicipas zaustavio Novaka

Grčki teniser Stefanos Cicipas priredio je iznenađenje i savladao najboljeg tenisera Novaka Đokovića sa 2:1 po setovima 3:6, 7:5, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Šangaju.U borbi za finale Cicipas će se sresti sa prvim polufinalistom Danilom Medvedevim koji je eliminisao Fabija Fonjinija.
Već na početku meča Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je oduzeo prvi servis gem Cicipasu i stekao prednost koju je potom bez većih problema održao do kraja za 6:3 i vođstvo od 1:0 posle prvog seta.

U nastavku suparnici održavaju ravnopravanu igru u žestokoj borbi, a u prvom delu drugog seta Cicipas osvaja čak tri brejk šanse koje ne uspeva da realizuje u prednost. U finišu seta na 6:5 za Cicipasa na servis Đokovića, Grk osvaja novu brejk šansu koju realizuje za osvajanje seta sa 5:7 i izjednačenje od 1:1 u setovima. 
U odlučujućem setu Cicipas uspeva da načini brejk na drugom servis gemu Đokovića i obezbeđuje prednost koju pretvara u osvajanje odlučujućeg gema sa 6:3 i osvajanje plasmana u polufinale.
U polufinalu Stefanos Cicipas će se sresti sa Danilom Medvedevim koji je za plasman u finale nadigrao Fabija Fonjinija sa 2:0 (6:3,7:6/7:4) u prvom polufinalnom meču.  
 
Tok meča:
10.37 - Cicipas je u polufinalu! Grk održava vođstvo i osvaja svoj servis gem za 6:3 u odlučujućem setu.
10.31 - Na 5:2 za Cicipasa Đoković setvira za ostanak u meču.
10.23 - Brejk za Cicipasa! Grk na servis Novaka uspeva da osvoji šak tri brejk lopte od kojih treću pretvara u prednost od 3:1 u odlučujućem trećem setu.
10.10 - Počeo je treći odlučujući set. Prvi na servisu Cicipas koji osvaja svoj gem bez većih problema. 
10.04 - Brejk i set za Cicipasa! Na 6:5 za Cicipasa Đoković je servirao za uvođenje drugog seta u taj brejk, ali Cicipas osvaja brejk šansu koju koristi za osvajanje seta sa 7:5 i izjednačenje od 1:1 u setovima. 
09.51 - Žestoka ravnopravna borba Cicipasa i Đokovića kojom ulaze u finiš drugog seta. Na 5:5 servira Cicipas.
09.21 - Ravnopravna izga suparnika na početku drugog seta. I Cicipas i Đoković realizuju svoje servis gemove i trenutno je 2:2 u drugom setu.
09.10 - Cicipas servita prvi u drugom setu i ovog puta uspeva da osvoji svoj gem bez izgubljenog poena.
09.06 - Prvi set za Đokovića. Na 5:3 Novak servira za osvajanje prvog seta i bez većih problema osvaja prednost od 1:0 u setovima.

08.58 - Cicipas osvaja prvu brejk šansu u meču, ali ne uspeva da je realizuje jer Novak izjednačuje, a potom osvaja svoj servis gem za 5:2 u prvom setu.
08.42 - Uz tri asa i jedan viner Novak bez izgubljenog poena potvrđuje prednost na 3:0.
08.40 - Brejk za Novaka! Već na prvom servis gemu Cicipasa naš teniser osvaja prvu brejk šansu i uspeva da je realizuje za prednost od 2:0 u prvom setu. Đoković servira da potvrdi prednost.
08.36 - Novak Đoković vrlo samouvereno osvaja svoj prvi servis gem bez izgubljenog poena za 1:0.
08.29 - igrači su izašli na zagrevanje i uskoro se očekuje početak meča. Prvi na servisu je Novak Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA! GRK DOLAZI DO BREJKA! Đoković - Cicipas 6:3, 5:7, 1:4 (UŽIVO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 11.Okt.2019

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igra protiv Grka Stefanosa Cicipasa meč četvrtfinala turnira u Šangaju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.