Bruksbi igrom podseća na Florijana Majera

Izvor: B92, 07.Sep.2021, 06:11

"Bruksbi igrom podseća na Florijana Majera"

Novak Đoković je posle pobede nad Džensonom Bruksbijem bio veoma zadovoljan rezultatom.

Iako nije dobro počeo meč, brzo se oporavio i stigao do trijumfa od 1:6, 6:3, 6:2, 6:2 posle skoro tri sata igre.

U razgovoru sa novinarima sumirao je utiske o meču u kojem se prvi put sastao sa momkom iz Sakramenta.

"Mislim da je meč bio visokog kvaliteta. Počeo je bolje. Nikad se nismo pre sastajali. Nisam ga mnogo ni gledao. Možda par mečeva u nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meseci. Nisam ni pratio njegovu karijeru do sada, tako da nisam znao mnogo o njemu. Morao sam da uradim domaći zadatak i analizu. Teđko je izaći na teren prvi put protiv nekog ko nema šta da izgubi. Mlad je, talentovan, veoma vešt. Ima kompletnu igru. Bio je motivisan, imao publiku iza sebe. Odigrao je savršen prvi set, sve što je hteo izvršavao je savršeno. Sa moje strane, pokušavao sam da pronađem ritam, da čitam njegovu igru, da shvatim gde su rupe u njegovoj igri i da počnem da napadam i okrenem momentum na svoju stranu. To se desilo gotovo na početku drugog seta, rano sam napravio brejk, ali on je uzvratio. I onda sam ja opet njemu oduzeo servis. Imali smo mnogo dugih razmena, dugih gemova. Fizički nas je iscrpelo obojicu u tom momentu. Ipak, pronašao sam prvi servis, servirao efikasno kada je bilo neophodno, otvarao sam teren. Treći i četvrti set su bili zaista dobri s moje strane, osećao sam da dominiram više. Smanjio sam broj neiznuđenih grešaka koji je bio visok u prvom delu meča, kao da sam i bolje prolazio kroz lopticu. Bio je dobar finiš, ne i početak. Očekivana bitka i dobio sam je, zadovoljan sam što sam uspeo", kaže Đoković.

Na pitanje na koga ga Bruksbi podseća, Novak je dao zanimljiv odgovor.

"Veoma dobro apsorbuje brzinu, posebno sa bekhend strane. Podseća me na Florijana Majera, on je imao taj dvoručni bekhend slajs, veoma pametan igrač. Možda ne i najbolji sa kretnjom, ali Majer je uspevao da igra dobro na najvećoj sceni protiv igrača koji pokušavaju da igraju duboko i diktiraju igru, ostaju bliže liniji. Voleo je da igra protiv takvih. Bruksbi me mnogo potseća na njega, ali se bolje kreće. Mlad je, ima 20 godina, ima mnogo vremena. Pokazao je i mentalnu zrelost na terenu. Iskoračio je unapred s obzirom na okolnosti, na njegov prvi meč na Artur Eš stadionu, protiv mene u večernjem terminu, mislim da se dobro snašao. Bio je motivisan i dao najbolje od sebe. Moram da mu čestiram i kažem da sam bio impresioniran njegovom igrom i ponašanjem. Videćemo još mnogo od njega u budućnosti. Ima sve što treba. Mora mnogo toga da se poklopi jer ima pomalo neobičnu igru, radi sve sa mnogo osećaja, ali pametan je, zna kako da osvaja poene", dodao je Novak.

Pitali su ga i da prokomentariše jedan poen iz drugom setu, kada je značajno pogledao u pravcu Bruksbija.

"Ne sećam se o kom poenu je reč, ali bilo je nekoliko brejkova kasno u drugom setu i početkom trećeg koji su bili krucijalni. Naravno da sam želeo da oseti moje prisustvo na terenu. Želeo sam da energija pređe na moju stranu jer je bio bolji igrač set i po. Imao je momentum, držao me je na petama. To je bila tačka kada sam rekao, u redu, imam ga. Počeo je i fizički da se muči, želeo sam da ga istrošim i to je funkcionisalo", priznao je šampion Vimbldona.

Na kraju, Novak je nešto rekao Bruksbiju na mreži. Objasnio je i taj trenutak.

"U stvari, to sam ja pričao, on nije rekao ništa. Nisam to shvatio pogrešno, izgubio je i bio je preplavljen iskustvom. Iskreno sam osećao to što sam podelio sa njim na mreži. Osećao sam da je imao dobar meč, bila je to sjajna borba. Uvek je teško izgubiti, ali me je kao igrač impresionirao na terenu. Pomenio sam i to kako se borio. Sjajna je budućnost pred njim. Mora samo da nastavi, da radi i da veruje jer definitivno ima igru i oružja. Možda će on odgovoriti bolje na sve, ali mislim da će mu ovaj meč poslužiti dobro kao primer gde mu je trenutno igra. Može jednako dobro da igra sa najboljim svetskim igračima. Dug je uspon što se tiče renkinga, ali je na dobrom putu, ide u pravom smeru", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.