Brojke koje govore da je Đoković GOAT i da ne planira da se zaustavi

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 07:56

Brojke koje govore da je Đoković GOAT i da ne planira da se zaustavi

Novak Đoković ima još jedan adut koji govori da je najbolji igrač svih vremena.

Otkako je kročio na teren 2021. godine, pa do danas, ima nestvaran skor na najvažnijim turnirima, 65-3!

Novak je u 2021. osvojio tri grend slema, a u Njujorku je stigao do finala gde je izgubio od Danila Medvedeva, u onom meču kada je vodio bitku za kalendarski grend slem.

Potom je u 2022. sprečen da igra na Australijan openu, da bi na Rolan Garosu izgubio u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od Rafaela Nadala.

Vimbldon 2022. je osvojio, da bi potom opet bio primoran da odsustvuje sa terena, jer mu nije bilo dozvoljeno da kao nevakcinisan uđe u SAD.

I onda, u 2023. osvojio je tri titule, u Melburnu, Parizu i Njujorku i poražen je u finalu Vimbldona od Karlosa Alkarasa.

Dakle, osvojio je četiri od poslednjih pet slemova, i sedam od poslednjih deset na kojima je igrao!

U septembru je u Njujorku postao jedini koji ima bar tri grend slema na svakom od turnira velike četvorke.

Statistika takođe kaže da je Đoković dobio 34 od 35 poslednjih mečeva na grend slem turnirima. Podsatak za nevericu, ako se ima u vidu da ima 36 godina i da sve češće igra i proriv daleko mlađih od sebe.

Činjenica je je uz sve ovo i vlasnik gotovo svih bitnijih rekorda u svetu tenisa, jasno ukazuje da boljeg od Novaka jednostavno nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brojke govore da je Nole GOAT i da još rekao posljednju riječ

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Okt.2023

Novak Đoković ima još jedan adut koji govori da je najbolji igrač svih vremena. Otkako je kročio na teren 2021. godine, pa do danas, ima nestvaran skor na najvažnijim turnirima, 65-3!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.