Boletijeri: Đoković? Čoveče, taj momak nema slabosti

Izvor: RTS, 20.Jul.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boletijeri: Đoković? Čoveče, taj momak nema slabosti

Legendarni američki trener Nik Boletijeri prokomentarisao je nedavno završeno finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Rodžera Federera. Đoković je osvojio peti trofej u Londonu pobedom nad Federerom u taj-brejku odlučujućeg seta, nakon 12:12 u gemovima.
Novak je tako stigao do 16. pehara na grend slemovima, prišao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rafaelu Nadalu na dva, odnosno Federeru na četiri.

"Obojica su bila fantastična. Bila je to briljantna reklama za naš sport, od trenutka kada su Đoković i Federer počeli meč, to izuzetnog poštovanja u intervjuima na kraju. Neodlučan sam da kažem da li je neko zaslužio pobedu više od ovog drugog, ali je Novak ponovo demonstrirao kakav je 'ol-araund' igrač. Čoveče, taj momak nema slabosti", rekao je Boletijeri.
Čovek koji je u svojoj čuvenoj akademini na Floridi odnegovao šampione poput Monike Seleš, Andrea Agasija, Marije Šarapove i drugih, pohvalio je i Švajcarca.
"Bilo je uživanje gledati Federera. Ono što je on ostvario sa 37 godina je potpuno zapanjujuće. Da li je trebalo da iskoristi jednu od te dve meč lopte? Sigurno neću upirati prstom u sjajnog čoveka, ali ono što možete reći jeste da pritisak utiče na svakoga. U devet od 10 slučajeva Rodžer bi dobio jednu od dve meč lopte, ali nikada ne možete znati šta se u takvim situacijama odvija u glavi tenisera. Đoković je takođe u nekim trenucima delovao kao da oseća pritisak, što ne bi trebalo da bude iznenađenje kada se u obzir uzme kolika je važnost duela."
Amerikanac kaže da su svi ljubitelji tenisa iz dve nedelje takmičenja na čuvenoj travi mogli da nauče zaista mnogo.
"Jedna od glavnih lekcija svima posle ove dve nedelje na Vimbldonu je da igrači sa dvoručnim bekhendom imaju veće šanse za uspeh od onih sa jednoručnim. Kada imate dvoručni bekhend kao Novak Đoković, to je fantastično oružje."
Kaže da su igrači "velike trojke" i dalje dominantni i da očekuje da tako bude još neko vreme.
"Vidim i dalje da su Federer, Đoković i Nadal igrači koje treba pobediti. Za Federera i Nadala, Novak će i dalje biti velika prepreka na njihovom putu. Nadal ima prednost na šljaci, ali na svim drugim podlogama, Đoković je favorit."
Osvrnuo se i na predstavnike mlade generacije koji nisu imali uspeha na terenima Ol Ingland klaba.
"Problem za njih je što Federer sa 37 i Nadal sa 33 igraju i dalje svoj najbolji tenis, dok Đoković sa 32 deluje kao da će još dosta biti tu u vrhu. Kada imate tri 'teškaša' u vrhu, teško je za mlade. Oni svi znaju da će na takvim takmičenjima verovatno morati da pobede bar dvojicu od te trojice da bi osvojili pehar", zaključio je Boletijeri.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   London,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Novak nema slabosti. Rodžerove meč lopte? Ne znate šta igraču prolazi kroz glavu"

Izvor: B92, 20.Jul.2019

Teniski trener Nik Bolitijeri je u kolumni za Indipendent pisao o nedavnom finalu Vimbldona između Novaka Đokvoića i Rodžera Federera...On je naveo da su oba tenisera odigrala fenomenalno..."Mogu da kažem da je svako od njih zaslužio pobedu, ali je Đoković demonstrirao kakav je ol-araund igrač....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.