Amerikanac ponovo napao Đokovića: Naravno, ovo je glupost

Izvor: B92, 14.Maj.2020, 08:21

Amerikanac ponovo napao Đokovića: Naravno, ovo je glupost

Ben Rotenberg, novinar koji piše za Njujork Tajms, još jednom je skrenuo pažnju na sebe tvitovima protiv Novaka Đokovića.

Poznati američki novinar prokomentarisao je novi Instagram lajv Novaka u kojem je pričao sa "persijskim bratom" Šervinom Džafarijehom.

Radi se o dobro poznatom iranskom nutricionisti kojeg je Rotenberg već kritikovao smatrajući da je "prevarant".

"Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je novi lajv s ovim čovekom krenuo rekavši: 'Mi ništa ne propovedamo. Svako ima pravo i slobodu da prati ono što želi. Poštujte moju odluku da radim ovo, imam najbolju nameru'", napisao je Rotenbrg na Tviteru i dodao:

"Naravno, ovo je glupost. Suština ovih sesija koje on drži sa ovim tipom jeste da one treba da budu obrazovane, naučne i informativne. Đoković ne može da se oslobodi odgovornosti koju nosi njegova platforma i sadržaj koji postavlja na istu".

Jedan od navijača odgovorio je Amerikancu napisavši mu:



"Zar nemaš ništa pametnije da radiš? Voleo bih kada biste ti i Novak odradili jedan Instagram lajv kako bi mu objasnio svoju mržnju".


Na ovo mu je Rotenberg odgovorio:

"I da budem jasan, Đoković je deo glasne grupe naučnih skeptika koji ima trenutak u ovom već opasnom, zbunjujućem vremenu".

Novak je u lajvu, između ostalog, rekao:

"Večeras idemo duboko u temu nutricionizma. Pričamo o alkalizaciji, Ph vednosti, inflamaciji, šta je izaziva i kako je se prirodno oslobađamo, da li bi trebalo reagovati… Pričamo o proteinima, dijetama, ugljenim hidratima i mastima, metaboličkim procesima, suplementaciji, drugačijoj klimi i kako to utiče na nutricionizam. Sportska ishrana je naša tema takođe. O tome sam pisao i u knjizi koju sam objavio 2013. Mnogo se promenilo od tada, a Šervin i ja ćemo vam podeliti neka naša nova saznanja iskustva koja mogu da budu korisna za vaše zdravlje”.

On se na ovo nadovezao rekavši kako ne provode ništa i da sve radi iz najbolje namere, na šta mu je Rotenberg odgovorio u pomenutim tvitovima.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.