Alkaras izbegao provokaciju – opet pokušali da ga posvađaju sa Đokovićem

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 09:52

Alkaras izbegao provokaciju – opet pokušali da ga posvađaju sa Đokovićem

Karlos Alkaras i Novak Đoković smenjuju se na prvom mestu ATP liste i glavni su favoriti na svakom grend slemu na kom se pojave u 2023. godini.

Za sada Đoković ima 2/2 pobedama na Australijan openu i Rolan Garosu, a pred novu bitku za trofej na Vimbldonu, novinari ponovo "podgrevaju" atmosferu.

Prednjače Britanci, gde se i igra "nezvanično prvenstvo sveta" u tenisu, ali i gde je Alkaras osvojio Kvins, svoj prvi turnir na travi u karijeri.

Jedan od tamošnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinara, baš kao i posle poraza od Đokovića u polufinalu Rolan Garosa, pokušao je da zavadi Alkarasa sa Srbinom, ali se mladić iz Mursije ponovo nije dao.

"Novak nije uvek bio najpopularniji igrač ovde, ne vole ga u Engleskoj, ali izgleda da tebe publika mnogo voli. Misliš li da publika može da ti pomogne?", glasilo je pitanje.

Đoković možda nije imao podršku na Vimbldonu kao Rodžer Federer, ali kao sedmostruki šampion tog turnira sigurno ima poštovanje tradicionalne teniske publike u Londonu.

Alkaras je ponovo odgovorom odbio da odgovori na provokativno pitanje.

"Rekao sam više puta, osećam ljubav i podršku od prvog dana. Naravno da je lepo i nadam se da će tako biti i na Vimbldonu i da će i oni moći da mi pomognu da ostvarim što bolji rezultat", rekao je Španac, a potom pohvalio Đokovića.

"Video sam i podatak da Đoković nije izgubio meč na Centralnom terenu još od 2013. godine kada ga je dobio Endi Marej. To znači da 10 godina nije poražen na tom terenu u Londonu. Zaista zvuči ludo i neverovatno. Nadam se da će publika biti na mojoj strani da bih imao šansu da promenim tu statistiku", poručio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.