Agasi: Federerova Australija veća od Nadalovih Garosova

Izvor: B92, 06.Jun.2017, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agasi: Federerova Australija 'veća' od Nadalovih Garosova

Andre Agasi, legendarni igrač, a sada trener Novaka Đokovića, kaže da je titula Rodžera Federera na Australian Openu vrednija od devet Nadalovih Rolan Garosova.

"Ovo je jedan od onih scenarija gde sama statistika stavlja Nadalove uspehe na Frenč Openu u posebnu perspektivu. Osvojiti Rolan Garos jednom je herkuleski napor, a on pokušava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga osvoji po deseti put", rekao je Agasi, ali zatim i dodao:

"To je neverovatno samo po sebi, ipak – mislim da je teže shvatiti šta je Federer postigao u Australiji. Pazite, šest meseci van tenisa, takav turnir... U njegovim godinama, on izađe i osvoji na način na koji je to učinio – kroz nekoliko mečeva u pet setova. To je malo teže predstaviti nego kada neko osvoji nešto devet ili deset puta... Morate da stavite sve to na papir kako biste shvatili koliko je Rodžerov podvig veliki, veći od Nadalovog", rekao je Agasi.

Rodžer je u januaru stigao do novog rekorda, pošto je u Melburnu granicu osvojenih Grend Slemova pomerio na 18, savladavši upravo 'Bika sa Maljorke'.

U međuvremenu, Španac od 14.00 nastavlja borbu za 'La Decimu' duelom sa Pablom Karenjom Bustom, a taj par igra s boljim iz meča između Novaka Đokovića i Dominika Tima, koji startuje dva časa kasnije uz direktan prenos na TV B92.
Pogledaj vesti o: Australian Open

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Agasi: Jedna Rodžera kruna vrednija od devet Nadalovih

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2017

"Kralj šljake" Rafael Nadal devet puta je osvajao Rolan Garos, ali to nije mnogo impresioniralo Andrea Agasija, novog trenera Novaka Đokovića. Amerikanac je istakao da ovogodišnja titula Rodžera Federera na Australijan openu u Melburnu vrednija od svih titula na Otvorenom prvenstvu Francuske koje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.