ATP Hale: Has zaustavio Noleta

Izvor: S media, 15.Jun.2009, 02:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Hale: Has zaustavio Noleta

Nemački teniser Tomi Has pobednik je teniskog turnira u Haleu, nakon što je savladao 1. nosioca Novaka Đokovića sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 6:1.

Nole nije uspeo da osvoji svoj treći turnir u ovoj sezoni jer je ovoga puta Nemac bio raspoloženiji i nakon nešto više od dva sata uspeo da savlada srpskog tenisera.

Ovo je bio njihov treći susret, a nakon dve pobede Srbina, skor je sada 2:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Meč je bio vrlo težak i neizvestan u kojem se Has bolje snašao. On je odigrao sjajno prvi set, ali se u nastavku meča Novak polako budio i izborio za treći u kojem je potpuno izgubio koncentraciju i dopustio Tomiju da ga lako savlada.

1.set

Na početku meča, oba tenisera su bila izjednačena osvajajući gemove na svoj servis, da bi do prve brejk lopte došao Tomi i to u sedmom gemu, ali je ne koristi, što nije slučaj i sa drugom i tako dolazi do prednosti, a potom osvaja svoj servis i na kraju i set.



2. set


U drugom setu pri rezultatu 1:1 na servis Đokovića, Nemac je opet pripretio brejkom i to sa dve vezane lopte, međutim Nole je uspeo da se izvuče i da spase gem. Naš teniser je pokušavao da pronađe igru, ali je ovog puta preko mreže imao veoma motivisanog protivnika koji je po svemu sudeći imao više želje za trijumfom.

No, Srbin je uspeo da se održi u ovom setu i da ga dovede do taj-brejka u kojem je slavio 7:4. Imao je Đoković 5:2 i dva servisa, ali je oba "prodao", da bi Has sve to vratio, prvo neiznuđenom greškom a zatim i duplom, trećom u 13. igri!

3.set

Odmah na početku trećeg seta, delovalo je da će Novak uspeti da preokrene rezultat i da dođe do treće titule ove godine, ali se to nije desilo. Has osvaja težak servis gem i to na razliku, a već u narednom pravi brejk. Nakon toga vidno nervozni 1. nosilac (pokušao da se smiri lomeći reket) počinje da posrće. Imao je "vadilicu" u 3. gemu sa 0:40, ali je Has, kao i obično, servisima izašao iz neugodne situacije.

Ostatak meča je u potpunosti pripao Nemcu kome nije bilo teško da duel uvede u mirnu završnicu, obzirom da je na drugoj strani imao indisponiranog Đokovića koji mu je u tome na kraju i pomogao....

Vest u celini možete pročitati na sajtu S media

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Has gospodar na svom terenu

Izvor: Danas, 14.Jun.2009, 22:37

Legendarni nemački teniser Tomi Has još jednom je dokazao da ni u 31. godini nije za „staro gvožđe“ i osvojio je prestižni ATP turnir u Haleu, pobedivši najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 7:6, 6:1). Nemac je prilično lako savladao devet godina mlađeg...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.