AO, 2. DAN: Tišina, Kralj je na terenu!

Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO, 2. DAN: Tišina, Kralj je na terenu!

Novak Đoković, Serena Vilijams, Rafel Nadal, Miloš Raonić, Agnješka Radvanjska i drugi superstarovi tenisa kreću sa borbama na prvom grend slemu sezone

Drugi dan Australijan opena donosi nam pravi „superstar line-up“, na čelu sa aktuelnim šampionom, Novakom Đokovićem.

Naš as bi meč 1. kola sa Fernandom Verdaskom trebalo da počne od sedam popodne po tamošnjem, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << to jest devet ujutru po srednjoevropskom vremenu. Put ka rekordnoj sedmoj kruni kreće sa nimalo lake „stanice“. Nole i bivši dečko Ane Ivanović stari su znalci, a poslednji put su ukrstili rekete nedavno, na turniru u Dohi kada je naš as jedva spasao živu glavu, pošto je iskusni Španac imao čak pet meč lopti! Bila je to dobra opomena Novaku i prilika da probudi šampiona u sebi, što smo retko viđali u drugoj polovini prošle sezone. Deluje da je nakon tog meča Đoković prisebniji i koncentrisaniji, tako da možemo da prognoziramo njegovu pobedu u tri, eventualno četiri seta.

ĐOKOVIĆ – VERDASKO TS 4+, KVOTA 2,41

Drugi dan prvog grend slema sezone počinje večeras sat posle ponoći, a na centralni teren Rod Lejver Arenu prvo izlazi peta nositeljka, sve bolja Čehinja Karolina Pliškova protiv malo poznate Špankinje Sare Tormo. To je naravno fiks, ali ono što sledi moglo bi da bude uzbudljivo.

Trenutno druga teniserka sveta i vicešampionska Otvorenog prvenstva Australije, Serena Vilijams sigurno neće imati lak posao protiv mlade, ali veoma talentovane Švajcarkinje poreklom sa ovih prostora, Belinde Benčić. Ako tražite potencijalno veliko iznenađenje, onda je ovo meč gde bi moglo da se dogodi nepredvidivo. Koliko je opasna 19-godišnjakinja, najbolje ukazuje podatak da je 1:1 u međusobnim duelima. Naravno, Serena je favorit, ali bi moglo svašta da se dogodi pošto je početak sezone, a njoj je već 35 godina.

Na Rod Lejver Arenu nakon njih izlaze Rafael Nadal i Florijan Majer, što je u suštini još jedan fiks. Nemac ume da odigra kvalitetno, ali u poslednje vreme sve više pada. Rafa se vratio na teren nakon povrede i deluje veoma dobro, motivisano i spremno. I kod njih dvojice je 1:1 u mečevima, ali su poslednji put zaigrali još 2012. Jedno je siguno, Nemac se neće lako predati, tako da možemo očekivati pobedu Rafe u tri seta, ali i uz dosta gemova.

NADAL – MAJER UG VIŠE, KVOTA 1,90

Treći reket sveta, kanadski crnogorac Miloš Raonić će sigurno imati zanmljiv susret pošto u drugom kolu AO igra protiv „rege tenisera“, Nemca sa Jamajke, Dastina Brauna. Biće to klasično „čišćenje“, ali sa dosta atraktivnih poteza po kojima je Braun poznat. Pošto očekujemo da Miloš krene jako od starta, verujemo da će prvi set brzo biti gotov, pa bi mogao da ide i ispod devet gemova.

RAONIĆ – BRAUN UG1S 9-, KVOTA 2,20

Od ostalih mečeva drugog dana Australijan opena trebalo bi izdvojiti još Grigor Dimitrov – Kistofer Okonel, pre svega zato što je Bugarin, nikada dokazani ultratalenat, čini se konačno „sredio glavu“ i u 2017. pruža zaista odlične partije, Šta više, od njega bi se moglo očekivati da zablista ove sezone. Što da ne, već na prvom grend slemu.

Još jedan supertalenat igra drugog dana Australijan opena, a to je Dominik Tim. Mladi Austrijanac, koji se prošle sezone probio do Top 10, u poslednje vreme ne liči na sebe. Štaviše, doživeo je 15 poraza na poslednjih 30 mečeva! Protivnik mu je 59. igrač sveta, malo poznati Nemac Jan-Lenard Štruf sa kojim ima skor 1:1. Ovo bi moglo da bude potencijalno iznenađenje, ali iako se ne dogodi na prvom koraku, verujemo da će uskoro. U svakom sluačju, obratite pažnju na Tima jer vam preporučujemo da igrate protiv njega.

TIM – ŠTRUF KI2, KVOTA 3,40

Kompletan raspored mečeva pogledajte OVDE (vremenska razlika +10)

Kvote i igre za Australijan open pogledajte OVDE

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.