Vimbldon, 11. dan: Kiša preti finalu, Nole i Federer zakazali reprizu borbe za tron

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon, 11. dan: Kiša preti finalu, Nole i Federer zakazali reprizu borbe za tron

Londonska trava bila je svedok titanskih okršaja, četiri tenisera borila su se da dođu do poslednje borbe za titulu na legendarnom Vimbldonu. Novak Đoković je u prvom polufinalu pobedio Rišara Gaskea, potom je Rodžer Federer eliminisao Endija Mareja, a evo i kako je 11. dan slavnog turnira protekao uz blog uživo na Blicsportu.

Uz subotu od 15 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << časova po srednjeevropskom vremenu Serena Vilijams i Garbinje Muguruza igraće za vimbldonsku titulu u ženskoj konkurenciji, a u nedelju u isto vreme, dakle u tri popodne po našem, sastaće se Novak Đoković i Rodžer Federer.

Prema lokalnim prognozama, nedelja će biti prilično oblačan dan na Vimbldonu, sa veoma velikom mogućnošću za kišu. Srećom po aktere finala, a i gledaoce, Centralni teren ima pokretljivi krov pa bi, u slučaju padavina, borba za tron bila prekinuta samo na 15-ak minuta.

U svakom slučaju, hvala vam što ste i ovaj vimbldonski dan proveli uz Blicsport. Ne napuštajte ga!

Great effort by #Murray to hang in there despite one of the best performances ever from #Federer. — Pat Cash (@TheRealPatCash) July 10, 2015

Can't wait for Federer vs Djokovic this Sunday. If Federer plays like today could be gs no.18! Djokovic into final not playing his best yet — Greg Rusedski (@GregRusedski1) July 10, 2015

Amazing Fedfan stat he is now 10-0in @Wimbledon semis winning outrageous 30-31 sets — Brad Gilbert (@bgtennisnation) July 10, 2015

Rodžer Federer je sa 33 godine najstariji teniser koji će igrati u finalu Vimbldona još od rekordera Kena Rozvela, koji se 1974. za trofej borio sa 39 godina i 246 dana.

33 years young: Federer's the oldest man to reach the #Wimbledon final since Ken Rosewall (39 years 246 days) in 1974 pic.twitter.com/d2gnyvBhqS— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2015

Kako je Rodžer Federer samo počistio Endija Mareja u polufinalu Vimbldona sa 7:5, 7:5, 6:4 i plasirao se u 10. finale najprestižnijeg turnira, gde ga čeka Novak Đoković u reprizi od prošle godine kada je Nole slavio.

Rodžer Federer se nalazi na set od plasmana u finale, pošto je i drugi set protiv Endija Mareja, kao i prvi, dobio sa 7:5.

Posebno će se pamtiti čudesni 10. gem, verovatno najbolji na celom turniru, a možda i u istoriji Vimbldona. Pet brejk i set lopti spasao je Marej pri vođstvu Rodžera od 5:4, neverovatnim potezima dizao na noge publiku koja je mogla da uživa u fenomenalnom tenisu.

Ipak, nažalost navijača koji su najvećim delom naklonjeni britanskom teniseru, Federer je u 12. gem iskoristio prvu šansu i došao na korak od trijumfa - 7:5, 7:5.

Greatest game ever? Jaw dropping stuff on Centre. Murray fends off FIVE set points to hold for 5-5. Wow. Wow. Wow. pic.twitter.com/Wf37rf0hzK— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2015

Nole se plasirao u svoje 17. grend slem finale i tako se izjednačio sa legendarnim Rodom Lejverom, koji je bio prisutan u Kraljevskoj loži na njegovom meču sa Rišarom Gaskeom i po završetku nagradio ovacijama prvog tenisera sveta, što možete videti klikom - OVDE.

Žestoka i brza borba vodila se između Federera i Mareja u prvom setu i na samom početku je Rodžer spasao brejk loptu, da bi onda do finiša obojica izuzetno sigurno servirala.

Činilo se da će odluka pasti u taj-brejku, ali je Švajcarac drugu priliku u 12. gemu iskoristio i osvojio prvi set sa 7:5.

He's in full flow... Federer hits 23 winners en route to taking the first set 7-5. Mesmerising stuff #Wimbledon pic.twitter.com/1Z0BWrdxCe— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2015

Posle polučasovne pauze, na Centralni teren su izašli Endi Marej i Rodžer Federer koji se bore za megdan sa Noletom u finalu.

WATCH. Heads or tails? #herestoperfection #Wimbledon https://t.co/4iYrkwulnD— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2015

Najbolji teniser sveta rekao je da sanja vimbldonski san i da oseća veliku odgovornost zbog četvrtog učešća u finalu najprestižnijeg turnira na svetu, o čemu više možete pročitati - OVDE.

Odličan napad i volej na mreži bili su dovoljni za prvi poen, a bekhend malo iznad mreže za 30:0, da bi 12. asom Novak došao do tri vezane meč lopte i prvu je odmah iskoristio za četvrto finale Vimbldona!

Kako je Đoković došao do situacije da brani tron, možete pročitati u izveštaju i klikom - OVDE.

Defending champion @DjokerNole is into his 4th #Wimbledon final, easing past Richard Gasquet 7-6, 6-4, 6-4 in 2h20m pic.twitter.com/rHfH3jiHgs— Wimbledon (@Wimbledon) July 10, 2015

Napadao je Novak, hteo je već na Gaskeov servis do finala, izašao na mrežu, ali nije uspeo da vrati bekhend rivala, pa je bilo 30:30.

Isplatila mu se inicijativa i rizik, jer je Francuz pogrešio za brejk i meč loptu, morao je i na drugi servis, ali se izvukao i to dva puta zaredom.

Rasplamsala se borba u tim trenucima, publika je mogla da uživa u potezima obojice, a Gaske je uspeo da opstane u meču, pa će Novak servirati za finale.

Jedan od boljih poena odigrali su u osmom gemu trećeg seta, kada je Gaske na mreži nekako uhvatio snažan bekhend Novaka sa osnovne linije.

Usledio je odličan napad prvog na svetu, pa je francuski teniser pogodio mrežu, potom i lopticu izbacio u aut, što je Đoković oberučke prihvatio, a onda se u stilu trenera Borisa Bekera bacio na travu, ali nije uspeo da poentira (40:30).

Zato jeste odmah zatim u svom stilu, kombinacijom odličnog servisa i bekhend paralele za 5:3.

Novak je na gem do plasmana u finale Vimbldona!

Igrali su malo i za publiku na Centralnom terenu, Gaske je bio svestan da je poraz neminovan, ali se trudio da ostavi što bolji utisak i to mu je polazilo za rukom.

Nizao je atraktivne poteze, bilo iz voleja na mreži, bilo iz bekhenda koji ga je tako dobro slušao na ovom meču, pa je smanjio na 4:3.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.