Uzalud se nadaju - Ovo je Novakova računica za ostanak na vrhu ATP liste!

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2016, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzalud se nadaju - Ovo je Novakova računica za ostanak na vrhu ATP liste!

Poraz koji je svetski broj jedan doživeo u finalu US Opena naterao je mnoge da promole glave iz rupa, ali im radost neće dugo trajati uprkos tome što Đokovića do kraja godine čeka težak posao.

Nakon poraza koji je doživeo u finalu US Opena Novak Đoković je izgubio odrđeni broj poena pa se razlika između prvoplasiranog na ATP listi i Endija Mareja smanjila na "samo" 4.555 bodova.

Kada se uzme u obzir da je početkom marta tekuće godine Nole imao blizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 8.000 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na ATP rang listi, onda možemo da konstatujemo da se razlika značajno smanjila.

Situacija je trenutno takva da Novak Đoković u teoriji može da ostane bez prvog mesta na ATP rang listi do kraja godine, premda je malo verovatno da će se to dogoditi u praksi iako Srbina čeka težak posao.

Do završetka takmičarske sezone Novak Đoković brani četiri titule (Peking - ATP 500, Šangaj Masters, Pariz Masters i završni Masters) što preračunato u ATP bodove iznosi 4.000!

Odmah treba napomenuti da će Endi Marej posle turnira u Pekingu dodatno smanjiti zaostatak za Novakom Đokovićem sve i da Srbin odbrani titulu. Razlog je jednostavan, Britanac prošle godine nije igrao u kineskoj prestonici a za očekivati je da se ove godine nađe u završnici turnira i da uveća bodovni saldo.

Kada su Mastersi u Šangaju i Parizu u pitanju, drugoplasirani na ATP listi brani 960 bodova, a Novak Đoković 2.000 što znači da postoji prostor da Endi Marej dodatno smanji zaostatak za Noletom ali ne i da ga preskoči ukoliko Srbin na pomenutim turnirima dogura barem do polufinala.

Na završnom Mastersu u Londonu raspodela bodova je nešto drugačija jer osvajaču trofeja bez izgubljenog meča od početka turnira sleduje 1.500 bodova kao što je to prošle godine bio slučaj sa Novakom Đokovićem.

Jasno je dakle da će Novak Đoković uprkos svemu što mu se događalo u prethodnom periodu godinu najverovatnije završiti na prvom mestu ATP rang liste i tako prebaciti ukupnu cifru od preko 230 sedmica na čelu muškog teniskog karavana.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.