Srbija preko Nemaca u finale, pobeda imperativ (petak, 10,45)

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Jan.2013, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija preko Nemaca u finale, pobeda imperativ (petak, 10,45)

Nemačka je poslednja prepreka pred Srbijom na putu do finala Hopman kupa u Pertu (tvrda podloga, 1.000.000 australijskih dolara).
Naša reprezentacija je dobila prve dve partije i trijumf nad Nemcima je sigurno vodi u meč za titulu, dok bi poraz predstavljao eliminaciju jer je Australija lako izašla na kraj sa Italijom.
Meč otvaraju Novak Đoković i Tomi Has. Najbolji teniser sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je četiri puta pobeđivao nemačkog veterana, ali i dva puta gubio – mada samo na travi.
Iako ima 34 godine i zauzima 21. mesto na ATP listi, Has je uvek nezgodan rival i zato Nole mora da podigne igru u odnosu na poraz protiv Bernarda Tomića.
Jasno je da je Hopman kup egzibicija u kojoj rezultat nije uvek u prvom planu, ali ako je protiv Australijanca i moglo da se izgubi, ne bi bilo dobro ponoviti neuspeh.
Jer, iako je, i u slučaju Đokovićevog poraza, Ana Ivanović favorit protiv Tatjane Malek, pa Srbi ponovo, kao protiv Australije, mogu do preokreta, za Noleta nije dobro da izgubi dve partije za redom, makar se radilo i o egzibiciji.
Uostalom, da je razlika u kvalitetu između dve ekipe velika, vidi se i iz činjenice da je Srbija jedina u grupi dobila sve dosadašnje mečeve, dok je Nemačka izgubila sve.
Ako sve bude prema očekivanjima, Srbija će u finalu igrati protiv Španije koja je ovaj plasman izborila lakše nego što se očekivalo.
Fernando Verdasko i Anabel Medina je trebalo da odlučujuću partiju igraju protiv Amerikanaca, ali se Džon Izner zbog povrede kolena povukao sa turnira, pa je ekipa eliminisana. Špancima je ovo šesto finale, tri puta su osvajali trofej.
Kako pada odluka u takmičenju po grupama
Računica je jasna, ako Srbija pobedi, ide u finale. Ako Srbija izgubi, u finale ide Australija.
Prema propisima takmičenja, u slučaju da dve ili više ekipa imaju isti broj trijumfa, odluka o finalisti pada na osnovu sledećih kriterijuma:
1. Više pobeda u partijama
2. Bolji set količnik
3. Bolji gem količnik
4. Međusobni odnos
5. Bacanje novčića
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv Nemačke za finale sa Španijom

Izvor: Politika, 03.Jan.2013

Susretima Ivanović – Malek i Đoković – Has (10.45) počinju borbe za završnicu Hopman kupa u Pertu. – Tomić savladao i Sepija i nada se porazu Srbije, Iznerova povreda eliminisala SAD..Verovatno najtraktivniji teniski par sveta, Novak Đoković i Ana Ivanović, danas pre podne (10.45) po našem...

Nastavak na Politika...

UŽIVO: Đoković - Has 1:0 (6:2, 5:0)

Izvor: Kurir, 04.Jan.2013, 11:40

Novak Đoković savladao Tomija Hasa sa 2:0, 6:2, 6:0 za 62 minuta i doveo Srbiju na korak od finala..PERT - Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez većih problema je savladao Tomija Hasa u meču 3. kola Hopman kupa sa 2:0, 6:2, 6:0...Da bi se plasirala u finale, Srbija mora da pobedi u još jednom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.