Ovo je kraj velike trojke

Izvor: B92, 14.Sep.2021, 17:00

"Ovo je kraj velike trojke"

Finale US opena u kom je Novak Đoković poražen od Danila Medvedeva izazvalo je mnoge i različite komentare.

Najbolji teniser sveta je propustio priliku da se izdvoji po broju osvojenih Gren slemova, kao i da kompletira kalendarski "Zlatni slem".

Izgubio je tri seta sa po 6:4 i bivši australijski teniser, osvajač 16 Gren slemova u dubl konkurenciji, izneo je svoje mišljenje na tu temu, istakavši da bi ovo trebalo da znači kraj velike trojke "belog sporta" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer).

"Osećam da je era 'velike trojke' zvanično završena. Novak možda još može da osvoji jedan ili dva Gren slema, ali mislim da sada preovladava osećanje da ova mlađa generacija sada vidi sebe kao Gren slem šampione", istakao je Vudbridž.

Upitan je da li bi Đoković morao u Melburnu, na svom omiljenom Slemu da dođe do istorije i 21. trofeja.

"Mora da ima dobar Australijan open. Ako stvari nastave da idu normalnim tokom, mora da ima dobar turnir u Melburnu, u suprotnom će uvući sumnje. Ne potcenjujte to u kojoj meri će sportista početi da preisputuje sebe, čak i pre nego što to učini javnost".

On je istakao da je Novaku bila prepreka to što na turniru nije bilo Rafaela Nadala i Rodžera Federera jer ga oni motivišu.

"Ne sugerišem da će Novak pasti sa litice, jer i dalje ima cilj da osvoji 21. Grend slem, ali mislim da bi se Novaku svidelo da se Rafa vrati i da ga izazove, jer je to vrsta motivacije koja je potrebna sportisti. Ako Rafa i Rodžer nisu tu, to je mnogo teži zadatak za Novaka", rekao je Vudbridž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.