Đokoviću lakši zadatak u Pekingu

Izvor: Politika, 29.Sep.2012, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokoviću lakši zadatak u Pekingu

Sa Fererom ili Congom moguć susret tek u finalu, a sa Federerom i Marejom od 7. oktobra u Šangaju. – Uspela zabava na Tajvanu, sa Almagrom i mladim lokalnim talentima

U Pekingu sutra počinje Otvoreno prvenstvo Kine. Ovaj turnir serije 500 je prva provera za Novaka Đokovića od finala Otvorenog prvenstva SAD u kojem je izgubio od Endija Mareja. Bez Federera, Mareja i povređenog Nadala, početak kineske turneje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << olakšao je i žreb, stavljajući u istu polovinu Davida Ferera i Žoa Vilfrida Congu, drugog i trećeg nosioca turnira.

Slobodan u prvom kolu, Đoković će u drugom igrati sa boljim iz meča Australijanca Marinka Matoševića i Argentinca Karlosa Berloka, a do finala bi mogao da odmeri snage sa Aleksandrom Dolgopolovom i Marinom Čilićem. Raspoložen za šalu, u atmosferi laganog zagrevanja, odigrao je na Tajvanu i dva egzibiciona meča, sa Špancem Nikolasom Almagrom i lokalnim talentima. Ni u meču parova – u kojem je partner Đokoviću bio dvanaestogodišnji Ceng Čunhsin, a Almagru četrnaestogodišnji Li Hočun – kao ni u pojedinačnom duelu sa Špancem, rezultat nije bio važan. Evropski akteri su se takmičili u zabavljanju publike, poznavanju kineskih reči i pesama, ali i imitiranju slavnih tenisera. Almagro je bio dubler Endiju Rodiku, a Đoković Rafaelu Nadalu, uveseljavajući publiku karakterističnim pokretima najboljeg španskog tenisera svih vremena.

– Uživao sam u dobrom tenisu, ali i u smehu, zabavi i izlasku iz svakodnevnog sportskog programa. Nemamo često takve prilike – rekao je Đoković pred put za Peking.

Pravi izazovi dolaze tek od 7. oktobra u Šangaju, kada će na teren Federer, Marej i većina ostalih vodećih tenisera. Na pretposlednjem masters turniru serije 1000 biće i Almagro, posle turnira u Tokiju ove nedelje.

M. K.

-----------------------------------------------------------

Simon opet koban za Tipsarevića

Francuz Žil Simon zaustavio je Janka Tipsarevića u polufinalu turnira u Bangkoku: 6:4, 6:4. Iako je naš teniser deveti, a Francuz 19. na svetskoj listi, Simon je dobio i peti od njihovih šest mečeva, za svega sat i po, igrajući lako i gotovo bez greške. U francuskom finalu čeka ga Rišar Gaske.

objavljeno: 30.09.2012
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.