Djoković svetski broj jedan, stižu čestitke zvaničnika

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djoković svetski broj jedan, stižu čestitke zvaničnika

Srbin Novak Djoković od ponedeljka će biti prvorangirani teniser sveta.

Novak Djoković je danas izborio plasman u finale gren slem turnira u Vimbldonu savladavši u polufinalu Francuza Žoa-Vilfreda Congu sa 3:1 u setovima - 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3.

Djoković je plasmanom u finale osvojio dovoljno bodova da pretekne dosadašnjeg prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Cvetković čestitao Djokoviću

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković čestitao je današnji veliki uspeh srpskom teniseru Novaku Ðokoviću.

Beograd "stoji" iščekujući Đokovićev trijumf

Novak najbolji na svetu!

Đoković: Zavarao sam Hjuita

Vaš trijumf je istovremeno ogromna pobeda za Srbiju. Želim Vam da što duže ostanete na tronu svetskog tenisa“, navodi se u tekstu čestitke premijera Cvetkovića.



Dačić čestitao Djokoviću


Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Novaku Djokoviću osvajanje prvog mesta na listi najboljih igrača sveta pobedom nad Francuskom Žo-Vilfred Congom rezultatom 3:1 u setovima - 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3.

"Imam izuzetnu čast da vam čestitam zasluženo osvajanje prvog mesta na listi najboljih tenisera sveta, čime ste doprineli da, prvi put u ištoriji 'belog sporta', i Srbija, zajedno sa vama, bude na toj poziciji", poručio je Dačić.

(Agencije)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković,   Rafael Nadal

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.