Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 23:35

Srbija nije uspela, dubl doneo Hrvatima finale Dejvis kupa

Metkić i Pavić savladali Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 2:0 po setovima 7:5, 6:1i tako Hrvatskoj doneli finale Dejvis kupa. U subotu je na programu drugo polufinale u kome igraju Rusija i Nemačka.
Đoković i Krajinović nisu uspeli da iznenade prvi dubl sveta - Metkića i Pavića. Hrvati su prikazali bolju igru, potvrdili ulogu favorita i tako obezbedili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svom timu finale. Naš dubl jedinu šansu za brejk imao je u poslednjem gemu na meču i nije uspeo da je iskoristi, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Protivnik je od samog starta krenuo silovito. Konstantno su pritiskali servis naših tenisera, propustili su nekoliko brejk prilika. Naš dubl se uglavnom branio i nije uspevao da zapreti. Nekoliko pokušaja, ipak, nedovoljno da se ozbiljnije poremeti protivnik.
Kada se očekivalo da će prvi set biti rešen u taj brejku, Hrvati oduzimaju servis našim teniserima i osvajaju prvi set - 7:5. Naši nisu imali prilike za popravni.
Drugi set doneo je još bolju igru protivnika, naši su uspeli da osvoje samo prvi servis gem u ovom setu. Sve ostalo pripalo je protivniku, koji uz dva brejka dolazi do pobede - 6:1 u drugom setu.
Ispostavilo se da je odlučujući bio prvi meč sigla u kome je Gojo savladao Lajovića posle preokreta rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).
Novak Đoković je doneo nadu Srbiji da u dublu može do finala, savladao je Marina Čilića sa 2:0 (6:4, 6:2).
Ipak dubl nije uspeo da iznenadi i Hrvatska je otišla u finale gde ih očekuje duel sa boljim iz meča Rusija - Nemačka.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Dejvis kup

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Troicki: Krajinovića sam ubacio zbog riterna, šansa propuštena u singlu

Izvor: N1 televizija, 04.Dec.2021, 02:12

Dejvis kup selekcija Srbije nije uspela da se plasira u finale slavnog reprezentativnog takmičenja pošto ju je savladala Hrvatska, a posle komšijskog okršaja za medije je govorio i selektor Srbije Viktor Troicki. On je obrazložio odluku da u dublu uz Novaka Đokovića nastupi Filip Krajinović,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.