Vučić o sednici UN: Srbija se neće pridružiti sankcijama

Izvor: VOA, 01.Mar.2022, 13:46

Vučić o sednici UN: Srbija se neće pridružiti sankcijama

U Njujorku je u toku specijalna sednica Generalne skupštine UN o ratu u Ukrajini. Na kraju debate glasaće se o rezoluciji o sukobu u Ukrajini, a za usvajanje su potrebni glasovi dve trećine zemalja članica. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, kada je reč o glasanju na sednici UN "pridružuje kada je tema rušenja teritorijalnog integriteta i kršenja teritorijalnog integriteta", dok se "neće pridruživati kada su u pitanju sankcije", prenosi Fonet. Vučić je rekao da je Srbija "juče imala devet glasanja, da se u osam nije pridružila, a da u jednom jeste". Kazao je i da se Srbija suočava sa ogromnim pritiscima. "Do kasno noćas sam imao razgovore sa predstavnicima više zemalja, a i danas je tako ceo dan. Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da odlučuju", ocenio je Vučić. Zvaničan stav Srbije po pitanju aktuelnog rata je da podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali da neće uvoditi sankcije Rusiji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vučić o glasanju u UN: Kad su u pitanju sankcije, nećemo se pridruživati

Izvor: Luftika.rs, 01.Mar.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, kada je reč o glasanju na sednici UN koja je u toku povodom krize u Ukrajini, „pridružuje“ kada je tema rušenje i kršenje teritorijalnog integriteta, dok se „neće pridruživati“ kada su u pitanju sankcije.. – Juče smo imali...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.