U Njujorku o zabrani političkih parola na autobusima

Izvor: Blic, 29.Apr.2015, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Njujorku o zabrani političkih parola na autobusima

Uprava gradskog prevoza Njujorka danas bi, kako se očekuje, trebalo da zabrani postavljanje političkih parola na vozove u metrou i na autobuse.

Odluka se očekuje nakon što je sud odlučio da jedna proizraelska aktivistička grupa može na njujorške autobuse da postavi parolu "Hamas ubija Jevreje".

Njujork će se tako u zabrani postavljanja reklama političke sadržine na autobuse pridružiti Los >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Andjelesu, Čikagu i Filadelfiji.

Predstavnici uprave gradskog prevoza objašnjavaju da se odluka donosi iz bezbednosnih razloga.

Sudija, koji je ocenio da poruka "Hamas ubija Jevreje" spada u "zaštićeni govor", naveo je da je takva reklama pre dve godine postavljena na autobuse u San Francisku i Čikagu, gde nije bilo incidenata.

Američka inicijativa za slobodu govora je prošle godine podnela tužbu protiv Uprave gradskog prevoza Njujorka, jer je odbila da na autobuse postavi njen parodičan tekst "Ubijanje Jevreja je bogosluženje koje nas približava Alahu".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Javni prevoz Njujorka bez političkih reklama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Apr.2015, 10:11

NJUJORK – Najveći sistem javnog prevoza u Njujorku MTA sprema se da zabrani političke oglase na metrou i autobusima, posle donošenja presude kojom je proizraelskoj grupi dozvoljeno da postavi reklamu sa natpisom „Hamas ubija Jevreje“, na njujorškom autobusu...Očekuje se da će Upravni odbora...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.