Izvor: RTS, 14.Avg.2022, 08:34

Ruždi skinut sa respiratora, može da govori

Slavni pisac Salman Ruždi koji je u petak izboden nožem na tribini u saveznoj državi Njujork, skinut je sa respiratora i može da govori, potvrdio je njegov agent.
Britanski romanopisac rođen u Indiji i dalje je u bolnici sa ozbiljnim povredama. Majkl Hil, predsednik Instituta "Šatokva" gde je pisac napadnut, napisao je na Tviteru da je Ruždi skinut sa repsiratora i da može >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da govori.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Ruždijev agent, Endru Vajli, potvrdio je tu informaciju rekavši ranije da bi slavni književnik mogao da izgubi oko.
Hadi Madari iz Nju Džerzija optužen za napad nožem na svetski poznatog pisca izjasnio se pred sudom da nije kriv za napad i pokušaj ubistva.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pisac Salman Ruždi skinut sa respiratora, možde da govori

Izvor: Danas, 14.Avg.2022

Pisac Salman Ruždi koji je u petak izboden nožem na tribini u saveznoj državi Njujork, skinut je sa respiratora i može da govori, potvrdio je njegov agent.

Nastavak na Danas...

Ruždijev agent: Povrede su teške, oporavak će biti dug

Izvor: RTS, 14.Avg.2022

Oporavak će biti dug, povrede su teške, ali se zdravstveno stanje Salmana Ruždija kreće u pravom smeru, izjavio je agent čuvenog pisca koji je napadnut nožem na tribini u saveznoj državi Njujork. . Salman Ruždi, koji je u petak izboden nožem u amfiteataru Instituta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.